Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Elazığ İlahiyat ve Harput İlim Vakfı’nın Kuruluş İlanı Ve Tanıtım Programı” düzenlendi.

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, ilahiyat biliminin devam etmesi konusunda adımların geç atıldığını belirtti.

Özdemir, “İnşallah bir uluslararası sempozyum daha gerçekleştirerek ki bunu Valiliğimiz ve Belediyemizin desteğiyle daha geniş ve kapsamlı bir şekilde İslam ve Medeniyet sempozyumunun birincisini uluslararası düzeyde inşallah yapacağız. akabinde yine önümüzdeki süreçte çeşitli ilmi toplantılar ve çalıştaylar yapmaya çalışacağız. Üniversitemizde oluşan Rektörlük ve rektörlüğün fakültemize yaklaşımı bu konjektürde bizlere daha büyük işler yapma vazifesi yüklenmiştir” dedi.

Prof. Dr. Veysel Özdemir, yüksek din öğretimi ve ilahiyat eğitiminin desteklenmesi amacıyla Elazığ İlahiyat ve Harput İlim Vakfı’nın ilk ve tek olduğunu söyledi.

Elazığ İlahiyat ve Harput İlim Vakfı Kurucu Üyesi ve Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karaman da Fırat Üniversitesine yakışan bir faaliyetin gerçekleştiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.