Geçtiğimiz aylar içerisinde Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen ve yine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından “Saklıkapı Kanyonu” ve “Kara Leylek Kanyonu” ismi verilen kanyonlarla ilgili Malatya Valisi Aydın Baruş açıklama yaptı.

VALİ KALDIRIM TARAFINDAN KEŞFEDİLMİŞTİ

Keban ile Baskil ilçeleri arasında kalan ve bölge sakinleri tarafından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a bildirilen 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen 2 kanyon Vali Kaldırım tarafından keşfedilmişti.

Daha önce defalarca Vali Kaldırım ve diğer il yöneticileri tarafından ziyaret edilen kanyonlarla ilgili Malatya Valisi Aydın Baruş’tan Elazığ ile Malatya arasında tartışmaları beraberinde getirecek açıklama geldi.

MALATYA VALİSİ BARUŞ KANYONLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Malatya Valisi Aydın Baruş, kanyonları gezerek açıklama yaptı. Vali Baruş; "Bu havza üzerinde çok sayıda kanyon var. Gerçekten tabiat harikası ve eşsiz doğa güzelliklerini temaşa edebileceğiniz, yaban hayatının her türlü güzellikleriyle hüküm sürdüğü bir havza. Burayı turizme kazandırmamız lazım. Özellikle macera, yürüyüş seven ve aynı zamanda da su sporlarından hoşlanan insanları bu yöreye daha çok çekmemiz lazım. Bunun için bu doğal güzellikleri tanıtmamız gerekiyor."

“MALATYA VALİLİĞİ OLARAK BAZI ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Vali Aydın Baruş, bu amaçla yöredeki doğal güzelliklerin görülebilmesi için geziler düzenlediklerini aktararak, "Tüm doğa ve sporseverleri buraya davet etmek için çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Valiliği olarak bazı çalışmalarımız olacak. Burada yürüyüş rotaları oluşturmak ve su yolunu etkin bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Fırat Nehri kenarında su yoluyla geldiğiniz zaman da görebileceğiniz eşsiz güzellikler var. Vatandaşlarımız Malatya'nın güzelliklerini, Fırat'ın güzelliklerini gelip görsünler istiyoruz."

ELAZIĞ KAMUOYU RAHATSIZ OLDU

Malatya Valisi Aydın Baruş’un bu açıklamaları Elazığ kamuoyunda rahatsızlık oluşturdu. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen ve Baskil ile Keban ilçesinin ortasında yer alan kanyonların Malatya tarafından sahiplenilmesi kamuoyunu rahatsız etti.