Elazığ’ın en değerli arsası ihaleye çıkarılıyor. İl Özel İdaresi’nin Çaydaçıra Kavşağında bulunan eski hizmet binası dördüncü kez ihaleye çıkarılıyor.

İLK İKİ İHALEDE TEK PARSEL OLARAK SATIŞA ÇIKARILMIŞTI

Arsanın satışı için ilk ihaleye 28 Ekim 2016 tarihinde çıkılmış. Dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu başkanlığında toplanan komisyonda arsaya hiçbir firma fiyat teklifinde bulunmamıştı. 31 bin 974 m² arsa için ikinci ihaleye ise 16 Aralık 2016 tarihinde çıkılmıştı. İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu başkanlığında toplanan komisyona o ihalede de fiyat teklifinde bulunan olmamıştı.

ÜÇÜNCÜ İHALEDE ÜÇ PARSELE BÖLÜNMÜŞTÜ

Ve arsanın satışı için üçüncü kez 12 Mayıs 2017 tarihinde ihaleye çıkılmıştı. İl Özel İdaresi binasında Genel Sekreter Mehmet Sabuncu başkanlığında toplanan komisyon üçüncü ihaleyi gerçekleştirilmişti. Bu kez 3 parsele bölünen arsanın 10 bin metre karelik birinci parseli için 26 milyon, 10 Bin metre karelik ikinci parseli için 30 milyon 500 bin lira,11 Bin 947 yüz metre karelik üçüncü parseli için de 49 milyon 500 Bin TL fiyat teklifi oluşturuldu fakat üçüncü ihalede de şehrin en prestijli arsasına talip çıkmadı.

DÖRDÜNCÜ KEZ İHALEYE ÇIKILIYOR

Arsa için yarın dördüncü kez ihaleye çıkılacak. İhalede bu kez de değişiklik yapıldı ve arsa kat karşılığı paylaşım modeli ile satılacak. Arsa üzerinde konut, işyeri, otopark ve alışveriş merkezinden oluşacak projenin daha önce tanıtımı yapılmıştı.

KONUT, DÜKKAN, MAĞAZA…

İmarda Sürsürü Mahallesi 76 ada 64-65-66 parseller üzerinde yer alan Özel İdareye ait arsa üzerine inşa edilmesi planlanan 26.000 m² kapalı otoparklı (810 araçlık), 23.000 m² peyzaj alanlı 416 adet konut, 19 dükkân ve içinde 69 adet mağaza bulunacak olan alışveriş merkezi kompleksinin kat karşılığı yapım işini içeren ihale Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Projede yapılacak olan binaların ise dükkan hariç 20 katlı olması planlanıyor.

AMAÇ MAKSİMUM FAYDA

Malatya Yoluna nazır durumdaki şehrin en kıymetli alanlarından biri olan arsanın yapılacak ihale ile bir yaşam ve iş merkezine dönüştürmesi planlanıyor. Projede Özel İdare’ye maksimum fayda sağlanılması hedefleniyor.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!