İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin referandum durağı, Ulukent Mahallesi oldu. Gürgöze Ulukent Mahallesinde ki halka Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı.

Halk oylaması sürecine bir haftalık bir sürecimiz kaldığını belirten Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, yasama faaliyeti devam ederken, anayasa değişiklik paketi mecliste görüşülürken hazırlıklara başladıklarını, o günden bu güne kadar bir hedeflerinin Elazığın en ücra noktasında en ücra köyünde bir seçmenimiz varsa biz oraya ulaşarak cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemiz açısından neler getireceğini, vatandaşımızın bu hususlardaki eksik bilgilendirmesini tamamlamak ve bu husustaki sorulara cevap vermek üzere bütün seçmenlerimizle buluşacaklarını belirttiğini söyledi.

Ulaşamadıkları az seçmen olduğunu ve bu kalan sürede onlarada ulaşacaklarını ve değişikliği anlatacağını söyleyen İl Başkanı Gürgöze, “Bu bir parti, milletvekili, belediye başkanı, muhtar, il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi seçimi değil. Bu ülkemizin hükümet sistemini değiştirecek bir oylama. Dolayısıyla kendi kişisel kendi parti tercihimizi bir kenara bırakarak ülkemizin geleceğini ilgilendirecek bu hükümet modeli değişiklik sistemine oy vermek zorundayız” dedi.

18 maddemiz değiştiğini, bu maddelerde temel değişikliği içeren husus cumhurbaşkanlığı hükümet modeli değişikliği olduğunu ve bundan sonraki süreçlerde şu anda hükümet modeli olarak uyguladığımız parlamenter sistem tarihe karışacağını ifade eden Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze,”93 yıllık parlamenter sistem boyunca Türkiye’de maalesef istikrarsızlık hep olmuş. 93 yıllık hükümet 93 yıllık cumhuriyet tarihinde 65 hükümet kurulmuş yani 14, 15 aya kadar düşen bir zamanla hükümet kurulmuş. Parlamenter sistem artık dünyada değişen güç dengeleri İslam dünyasındaki bu değişiklikler emperyalistlerin ön gördüğü bir dönemde bizim kendi ülkemizde sistemimizden kaynaklı sıkıntıları gidermeliyiz” dedi.

Kendi içinizde istikrarlı ve güçlü bir hükümete sahip değilseniz istikrarlı ve güçlü bir lidere sahip değilseniz, sizin liderinizin sizi idare edecek olan siyasi görüş kendi ülkesinde istikrarsızlıklarla boğuşuyorsa hemen yanı başınızda olanlara duyarsızsa hiçbir şeyin tesiri olmadığını söyleyen İl Başkanı Gürgöze, 15 yıldır tek başına iktidarda olmalarının sebebinin böyle bir sistemle çalıştıkları için olduklarını söyledi.