Elazığ İnşaat ve Mobilya Fuarı için 19-22 Eylül tarihleri arasında 3’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Start Fuarcılık tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Elazığ İnşaat ve Mobilya Fuarı 4 gün boyunca yapı sektöründeki devler ile alıcıların buluşmasına ev sahipliği yapacak.

Fuar alanında hummalı çalışmalar günler öncesinden başladı ve hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. İlki 2017 yılında açılan fuarın 3’üncüsü Perşembe günü Elazığ Belediyesi yerleşkesi üzerinde bulunan fuar alanında gerçekleştirilecek.

ÖZTÜRK: BİRÇOK İLDE FUARLAR İPTAL EDİLİRKEN BİZ ELAZIĞ’DA 3’ÜNCÜ FUARIMIZI AÇACAĞIZ

Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk, “Bu sene 3’üncüsünü Allah izin verirse gerçekleştireceğiz. Geçmiş yıllarla bu seneyi kıyaslayacak olursak geçmiş yıllarda katılımcı ve ziyaretçi boyutunda oldukça yoğun programlar geçirdik. İnşallah bu sene daha da yoğun olacağına inanıyorum. Bu senenin şöyle bir farkı var, ülke genelinde biraz ekonomideki sıkışıklık nedeniyle birçok fuarlar iptal ediliyor. Elâzığ’ın bir başarısı daha var burada, birçok ilde fuarlar iptal edilirken, ertelenirken biz Elâzığ’da 3’üncü fuarımızı Allah’ın izniyle ayın 19’unda saat 14:00’de gerçekleştireceğiz. Bu da Elazığ’ın başarısıdır, Elazığlı iş adamlarının başarısıdır, Elazığlı esnafların başarısıdır. Yılmadan, bıkmadan yolumuza devam ediyoruz buradaki iş adamlarımızla birlikte. Tabi bu fuarımızın açılmasında özellikle zeminle ilgili belediyemize bize verdiği destekten dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Asilhan beyinde bu konudaki gayretleri çok etkili oldu. Zor bir süreçten geçiyoruz. Burada Elazığ Ticaret ve Sanayi odamız olmakla birlikte STK’larımızın çok destekleri oldu. Kurumlarımızın ciddi desteklerini gördük. Valiliğimizin çok ciddi desteğini gördük. Sizin Kanal Fırat’a şükranlarımı sunuyorum. İnşallah çok güzel bir fuar gerçekleştireceğiz bu sene de” dedi.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ’IMIZA PROFESYONEL BİR FUAR MERKEZİ KAZANDIRILACAK

Fuarlar düzenlendiği illere ticari bir hareketlilik getirir diyen Öztürk, “Fuarı düzenlediğiniz illerde bir ticari hareketlilik görürsünüz. Gelen ziyaretçi, dışarıdan gelen katılımcı o ile ticaretten ekonomikken güç verir ve bir ticari hareketlilik getirir. Burada otelcisi kazanır, restorancısı lokantacısı kazanır, taksicisi kazanır. Kısa sürelide olsa bir ticari hareketlilik getiri. Tabi fuarların asıl amacı bu değil. Daha büyük bağlantılar kurmak üretici firmalarımızın çevre illerden gelen insanlarla ticari bağlantı kurabilmeleri. İnşallah bizim bu zor şartlar altında 3 yıldır büyük emekler sonucunda açtığımız bu fuarların sonucunda artık Elazığ’ın bir fuar alanına ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu konuda da bizim kurum yetkililerimizden, belediyeden, ticaret ve Sanayi Odası başkanımızdan aldığım bilgiler doğrultusunda konuşuyorum. İnşallah Elazığ’ımıza profesyonel bir fuar merkezi kazandırılacak. Gördüğünüz bu sistem bize Almanya’dan geliyor oradan kiralıyoruz. Gerçekten çok kaliteli bir malzeme ama çok külfetli ve çok meşakkatli bir iş. Ama ne de olsa altyapı eksikliğini insanlarımız burada hissediyor. Alanın fiziksel şartlarından kaynaklı sıkıntılar oluyor. Bu sıkıntıların tamamıyla profesyonel bir fuar merkezinin olmamasından kaynaklandığını özellikle söylemek istiyorum. İnşallah bu yıldan sonra kurumlarımızın gayreti ve çabası sayesinde Elazığ’ımız çok profesyonel bir fuar merkezine kavuşacaktır. Elazığ bunu hak ediyor” diye kaydetti.

ÖZTÜRK: FUAR KÜLTÜRÜNÜ ÇOCUK YAŞTA ÇOCUKLARIMIZA AŞILAYALIM

Elazığlıları fuara davet eden Öztürk, “Elazığ halkımızın özellikle ben ailecek ev hanımlarımızı özellikle davet ediyoruz. Buraya geldiklerinde evlerinde ihtiyaç duyabilecekleri mobilyadan beyaz eşyaya evlerinde ihtiyaç duydukları malzemeleri burada görmüş olacaklar. Mukayese etme imkanı bulacaklardır. Aynı sektörden birden fazla firma burada olacağından ürünleri mukayese etme imkanı göreceklerdir. Tabi fuara özgü firmalarımızın yaptığı kampanyalardan faydalanacakladır. Fuara katılacak olan firmalarımız fuara özel indirim yaparlar. Aynı zamanda bundan da faydalanmış olurlar gelen ziyaretçilerimiz. Evlerini yenilemek isteyenler, ev kurmak isteyenler, yeni ev kuranların ben özellikle ev hanımlarımızın bu fuara gelip gezmelerini istiyorum. Çocukları ile beraber gelsinler. Çünkü fuarcılık sektörü dünyada yüzyıllar önce başlamış, şuanda devasa bir sektör haline gelmiş, sadece fuarcılıktan geçinen kentler var artık dünyada. Elâzığ ilimizde de bunlar olsun. Bu kültürü çocuk yaşta çocuklarımıza aşılayalım. Fuar kültürünü hakikatten şimdiden verelim. İnanıyorum onlarda ileride iyi bir katılımcı olacaklardır. Fuar bir kültür. Bu da çok şükür Elazığ’ımızda gittikçe oturuyor. O yüzden Elazığ halkımızın gelip gezmesinde fayda var. hem bir etkinlik anlamında hem de kendilerine sunacağı cazip fiyatlar anlamında faydalı olacağını düşünüyorum” açıklamalarını kaydetti.

ÖZTÜRK: İLK DEFA ELAZIĞ’DA YAPACAĞIZ

Düzenlenecek olan etkinlikle ilgili Elazığlılara müjde veren Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk, “Bu zamana kadar fuarlarda hiç yapmadığımız şeyi ilk defa Elazığ’da yapacağız. Yarın akşam Allah izin verirse 18:30’da Yeşim Salkım konseri olacak. Bu da ilk kez bir fuarda olacak. Elazığlı halkımızı bekliyoruz konsere. İnşallah bundan sonraki fuarlarımızda da daha farklı etkinliklerle karşınıza çıkacağız. Konser fuar merkezimizin hemen yanında olacak. Erken gelsinler hem fuarı gezmiş olurlar hem de buradan konser alanına geçmiş olurlar” ifadelerine yer verdi.