Güneşin kendini iyiden iyiye hissettirdiği, yazdan bir hava. Aylarda ocak. Peki Elazığ’a kar ne zaman gelecek? İşte bu sorularun tüm yanıtını Meteoroloji 13. Bölge Müdürü verdi.

“KAR YAĞIŞINA DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ ”

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “kar yağışı beklemiyoruz” diyerek yeni bir yağışlı sistemin bölgemizi etkilenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanarak, " Yeni bir yağış sisteminin bölgemizi etkilemesini bekliyoruz. Bu kurak geçen havayı yeni yağış sistemine bırakmasını bekliyoruz. Önümüzdeki 7 güne baktığımızda havanın parçalı bulutlu geçmesini bekliyoruz. Yağışların hafif olarak yağmurlu özellikle perşembe ve cuma günleri bölgemizde etkili olmasını bekliyoruz. Cumartesi günü bir ara verecek, tekrardan salı gününe kadar bir yağış sistemi gelecek. İlk yağışlar perşembe ve cuma günü yağmur olarak görünmesini bekliyoruz, özellikle Pazar günü geceden sonra pazartesi öğleden sonra yağış sistemi birazcık yüksek kesimlerde özellikle bin 500 metreye yakın yerlerde kar yağışına dönmesini bekliyoruz ”diye konuştu.

“2018’E KURAK BAŞLADIK”

2017 yılı Son 70 yıllık verilere bakıldığında en kurak geçen 4. Yıl diyen Erdoğan, “2017 yılı son 70 yıllık verilere baktığımızda en kurak geçen 4.yıl. Çok kurak geçti. İşin kötü tarafında 2018’e kurak başladık. Daha kuvvetli yağışın beklenmesi tahminlerimizde yok. Uzun vade ocak, şubat ve mart tahminlerimiz var. Onlara göre mevsim normallerinde bir yağış almayı bekliyoruz. Kışın özellikle ocağın ikinci yarısından sonra kış mevsimini andıracak bir yağışın gelmesini bekliyoruz. Sıcaklıklarda mevsim normallerinin 1 ve 2 derecenin üstünde geçmesini bekliyoruz “dedi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Son 3 güne baktığımızda perşembe, cuma ve cumartesi gününe özellikle perşembe ve cuma günü hafif yağışlar göreceğiz. Gündüz sıcaklıkların 8 derece civarında ki mevsim normallerinin 3-4 derece civarında olmasını bekliyoruz. Gece sıcaklıklarımız için perşembe günü -2, cuma günü 2, cumartesi günü 3 derece.  Perşembe günü mevsim normallerinde olan sıcaklık Cuma ve cumartesi günü mevsim normallerinin üzerinde olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

13 Ocak Cumartesi günü Elazığ, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı ağarlayacak Cumhurbaşkanımızın Elazığ’a teşriflerinde o gün nasıl bir hava hakim olacağını söyleyen Erdoğan, “Parçalı bulutlu bir hava bekliyoruz. Ufak özellikle merkezde değil ama kuzey ilçelerimde yağış geçişleri olacak ama merkezde güzel bir hava bekliyoruz ”dedi.