Elazığ’ın 6’ıncı bölge teşviklerinden çıkarılarak 4’üncü bölgeye alınacak olmasıyla ilgili açıklamalar art arda geliyor.

Konuya ilişkin bir açıklama da Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen’den geldi.

Başkan Ergen bir açıklama yaparak Elazığ’ın mağdur edilmemesi çağrısında bulundu.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen’in satırbaşları şöyle;

“Bilindiği üzere, 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete ‘de yayımlanan 2846 Sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile Elazığ, Malatya, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane ve Tunceli’de OSB’lerde yapılacak yatırımların 6. Bölge teşvik uygulamalarından yararlanma imkânı 2021’de sona erecektir.

“İLİMİZ İKİ SIKINTI BİRDEN YAŞAMAYA BAŞLADI”

24 Ocak tarihinde yaşadığımız depremin ardından, ilimize teşrif eden çok kıymetli Bakanlarımız tarafından, yaraların en kısa zamanda sarılacağı, mağduriyetlerin giderileceği şeklinde bir çok beyanat verildi. Hemen arkasından yaşanan Covid-19 hastalığı nedeniyle şehrimizin mağduriyetleri gitgide arttı ve ilimiz iki sıkıntı birden yaşamaya başladı.

“ELAZIĞ HER ANLAMDA POZİTİF AYRIMCILIĞI HAK ETMEKTEDİR”

Şimdi 6. Bölge Teşvik uygulamasından çıkılması yönünde alınan karar ile, ne yazık ki ilimiz 3. bir yıkım ile karşı karşıya bırakılmıştır. İlimize birçok yatırımın gelmesinin sağlayan 6. Bölge teşvik uygulamasının kaldırılması, yaramıza tuz basmış, canımızı acıtmıştır. Zaten yeniden toparlanması uzun zaman alacak olan Elazığ her anlamda pozitif ayrımcılığı hak etmektedir. 25 bin konutun yıkıldığı, 100 bin insanın evsiz kaldığı, ekonominin çökme noktasına geldiği şehrimize gereken hassasiyetin gösterilmesini İlimiz Milletvekilleri başta olmak üzere, tüm yetkililerden bekliyoruz.

“LÜTFEN BU ŞEHRİ MAĞDUR ETMEYİN”

Sayın Cumhurbaşkanımıza son yılların en büyük yıkımını yaşamış bir şehirden sesleniyoruz; Elazığ sizi seviyor. Biliyoruz ki siz de Elazığ’ı seviyorsunuz. Lütfen bu şehri mağdur etmeyin. Her alanda sıkıntı yaşayan ilimizin 6. Bölge teşvik imkanlarından faydalanması hususunda lütfen gerekli talimatları verin. Biz size her zaman inandık siz de bize inanın.”