Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Kent Konsey Başkanı Murat Ergen, Elazığ Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ve Kent konseyi üyeleri katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Kent Konsey Başkanı Murat Ergen Kent konseylerinin temel amacı kamu ile vatandaşı STK’ları bir araya getirerek şehrin sorunlarını belirlemek ve bunlarla ilgili çözüm üretmek olduğunu ifade ederek “bugün burada yapacağımız kadın meclisi toplantımız ile birlikte sizlerde kadın meclisi olarak özellikle bayan vatandaşlarımız ile ilgili sorunları sıkıntılar nelerdir bunlarla ilgili çalışmalar yapacaksınız. Biz de onları proje eğlendirerek ilgili kurumlara projelerin gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz.” Diyerek katılımlarından dolayı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti.

Kent Konseyi Kadın Meclisimizin kamuoyuna tanıtımı için toplandıklarını ifade eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ise konuşmalarına şöyle devam etti.” Şehrimizde yaşayan kadınların sorunlarına yönelik farkındalık oluşturma, bu sorunların çözümüne ilişkin karar alma süreçlerine ve kentsel yaşamın her alanına katılımı sağlamak amacıyla kadınlarla ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti, üniversite ve sendika temsilcileri, yerel yönetimlerde bulunan kadınların ve meclis üyelerinin bir araya gelerek oluşturduğu demokratik bir yapıdır” dedi.

Elazığ Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise tek isteklerinin vatandaşın huzur ve mutluluğu olduğunu söyleyerek şunları ifade etti.” Kent konseyini önemsiyorum.! Çünkü belediyelerin yapmış olduğu çalışmaların sivil dayanağıdır. Kent Konseyi'nin diğer unsurları Çocuk, Gençlik Meclisi gibi diğer unsurları ile birlikte Kadın Meclisi bunun en önemli unsurudur. Ne için Kent Konseyi, ne için Gençlik Meclisi, ne için Kadın Meclisi.. Biz ne yapmak istiyoruz? Bizim bu şehirde bir tek derdimiz var o da şehirde yaşayan herkes bu şehirde yaşayan kim varsa bu şehirde rahat yaşasın kaliteli yaşasın huzurlu olsun ve güven içinde olsun. Çocuğu sokağa çıktığında aklı çocuğun da kalmasın ve gece yarıları bir şey lazım olunca sokağa çıksam mı, çıkmasam mı derdi içinde olmasın. Bu şehirde yaşarken huzurlu olsun mutlu olsun ve rahat olsun ana derdimiz bu. Biz yolları, kaldırımları, park ve bahçeleri, şehirdeki değişik belediyecilik hizmetlerini yaparken aklımızdaki tek düşünce insanımızın rahatı ve huzurudur”  dedi.