Elazığ Koronavirüste Zirveyi Hangi Ayda Gördü?

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, 11 Mart’ta ülkemizde görülen Covid- 19 salgınında hastanenin büyük bir rol üstlendiğini belirterek, o günden bugüne geçen süreci değerlendirdi. Hafta sonu kısıtlamaları ile Elazığ’da vaka sayılarının yarı yarıya düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Kaygusuz, “Elazığ’ın Eylül ayında pikini yaptığını biliyoruz. Eylül ayında ciddi bir yoğunlaşma var. O dönemde yatak sorunu yaşar mıyız, yeni bir servis açalım mı diye düşündük” dedi.

Elazığ Koronavirüste Zirveyi Hangi Ayda Gördü?

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Kanal Fırat televizyonu ve Elazığ Son Haber İnternet Haber sitemize önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin 11 Mart’ta Türkiye’de görülen COVİD- 19 salgınında hastanenin büyük bir rol üstlendiğini belirtti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Kaygusuz, o günden bugüne geçen süreci değerlendirdi.

Elazığ’da vaka sayılarına da değinen Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, vaka sayısının en çok Eylül olduğunu vurgulayarak, vaka sayılarının 1 – 2 ay öncesine göre yarı yarıya indiğini söyledi.

KAYGUSUZ: ELAZIĞ’IN EYLÜL AYINDA PİKİNİ YAPTIĞINI BİLİYORUZ

Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, “Üniversite hastanemiz pandeminin il gününden itibaren elini taşın altına koydu. pandemi hastanesi olmamamıza rağmen pandemi hastalarının hiç birini geri çevirmedik. Mart ayı ile hemen ilk vaka ile birlikte hizmet vermeye başladık. 4 tane pandemi kliniği oluşurduk. Toplamda 112 erişkin yatağımız bunun için ayrıldı. 20 – 25 tanede çocuk yatağımız pandemi için ayrıldı. Yoğun bakımlarda bir düzenleme yapıldı. Yaklaşık 44 yatak pandemi hastaları için yoğun bakım olarak ayrıldı. Bunların 10 tanesi çocuk, 34 tanesi erişkin hastalar için düzenlendi. Pandeminin özellikle ilk 1 – 2 ayı mart ve nisanda ilimizde çok hasta görülmedi. Hatta mayıs ayının sonuna kadar biz rahattık. Ama mayıs ayından sonra yaz aylarının başlaması ile birlikte hem yurt dışı hem de diğer illerdeki Elazığlıların Elâzığ’a gelmesi ile birlikte bizdeki vaka sayısı yükselmeye başladı. Sayılara baktığımız zaman Elazığ’ın Eylül ayında pikini yaptığını biliyoruz. Eylül ayında ciddi bir yoğunlaşma var. O dönemde yatak sorunu yaşar mıyız, yeni bir servis açalım mı diye düşündük ama çok şükür ona da gerek kalmadı. Sayılar yavaş yavaş azalmaya başladı” dedi.

KAYGUSUZ: YOĞUN BAKIMDA YATAN HASTA SAYIMIZ %40 – 50 AZALDI

Başhekim Prof. Dr. Kaygusuz, hafta sonu kısıtlamalarının devreye girmesi ile vaka sayılarının azaldığını söyleyerek, “Son 15 – 20 gündür özellikle hafta sonu kısıtlamalarının devreye girmesi ile yatan hasta sayılarımızda azalma var. Hasta sayımız yarı yarıya indi. Yoğun bakımda yatan hasta sayımız %40 – 50 azaldı. Bunlar tabi sevindirici” diye kaydetti.

KAYGUSUZ: 1 – 2 AY ÖNCESİNE BAKTIĞIMIZDA YARI YARIYA AZALDI DİYEBİLİRİZ

Başhekim Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, son günlerde yaşanılan depremlerle sokağa çıkma kısıtlamasında sağlanan esnekliğin vaka sayılarında artışa neden olabileceğinden endişe duyduğunu belirterek, “Beni tek endişelendiren şey bu ilimizde yaşadığımız son deprem. Bu son depremle birlikte insanlar kontrolünü kaybetti. Bir araya gelmeler, bir arada bulunmalar arttı. Belki evleri hasar gören vatandaşlarımız yakınlarının evlerine gitmek zorunda kaldı. Bu pandemiyi tetikler mi diye tedirgin olduk. Bununda yansımalarını bir hafta on gün içerisinde göreceğiz. İnşallah ta negatif yönde yansıma olmaz. Eskisi gibi vaka sayıları düşmeye devam eder. Hasta sayımız bellidir ama rakam vermek çok doğru değil. Sayın valimiz gerektiği zaman rakamsal olarak açıklayacaktır. Ama sayımız 1 – 2 ay öncesine baktığımızda yarı yarıya azaldı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

KAYGUSUZ: ELEMAN SAYISI NOKTASINDA HİÇBİR SIKINTIMIZ OLMADI

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Pandemi boyunca hastane olarak sağlık çalışanları nezdinde hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyerek, “Eleman sayısı noktasında hiçbir sıkıntımız olmadı. Kendi adımıza konuşuyorum. Bildiğim kadarıyla Fethi Sekin Şehir Hastanemizde de hiçbir sıkıntı olmadı. Yani bu konuda ehil, mesleklerinde belli bir noktaya gelmiş doktor arkadaşlarımız hizmet verdiler. Hala daha onlar hizmet vermeye devam ediyor. Doktor, hemşire, hasta bakıcı yönünden hiçbir sıkıntı yaşamadık. Tedbirlerimizi bu şekilde almıştık. Bu arkadaşlarımız pandemi başından beri götürüyorlar. Pandemi devam ederse bu şekilde götürmeye devam edecekler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2021, 18:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
migo
migo - 3 yıl Önce

depremle virusun ne alakasi var anamadim

Gulemanlı
Gulemanlı - 3 yıl Önce

Ne yapak hoca herkes konuşuyor akıl veriyorda bir yıldır elazizli perişan psikolojisi bozuldu bunuda biliyormusunuz

SIRADAKİ HABER

banner137