Elazığ Kuyumcular Çarşı’nda Yeni Gelişme

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, İzzetpaşa Camisi’nin altında yer alan Kuyumcular Çarşısı ile ilgili açıklama yaparak yaptıkları girişimler neticesinde esnafın rızası alınmadan çarşıda herhangi bir çalışma yapılmayacağını duyurdu.

Elazığ Kuyumcular Çarşı’nda Yeni Gelişme

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından İzzetpaşa Camisi’ne orta hasar verilmiş ve güçlendirilmesi gerektiğini belirtilmişti.

Yapılacak olan güçlendirme çalışmalarında esnafın mağdur olacağının anlaşılması üzerinde çarşı esnafı güçlendirmeye karşı çıktıklarını beyan etmişlerdi.

Konuyla ilgili Kuyumcular Odası Başkanı ve İzzetpaşa Kuyumcular Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çakmakçı, açıklama yaparak esnafların rızası olmadan çarşıda bir çalışma yapılmayacağını belirtti.

ÇAKMAKÇI: GÜÇLENDİRME İLE İLGİLİ DETAYLAR MUALLAKTA BIRAKILMIŞTIR

Oda Başkanı Fikret Çakmakçı’nın açıklaması şöyle, “24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından orta derecede zarar gören İzzetpaşa Camisinin ibadete kapatılmasının üzerinden bir yıl gibi süre geçmiştir. Geçen süre içerisinde yetkililerden edindiğimiz bilgiler neticesinde güçlendirme kararı alındığını ve en kısa zamanda ihaleye çıkarılıp güçlendirme çalışması başlanacağını ifade etmişlerdir. Güçlendirme yapılacak yerlerin tespiti ve tebliği ile birlikte ister istemez bizler gibi tüm çarşı esnaflarımızda tedirgin olmuştur. Bazı esnaflarımızın bire bir yetkililerle görüşmesinde ne yazık ki esnafımızı rahatlatıcı bir bilgi verilmemiş, bugüne kadar güçlendirme ile ilgili detaylar muallakta bırakılmıştır”

ÇAKMAKÇI: YÖNETİM OLARAK BUGÜNE KADAR ESNAFIMIZIN BÜTÜN SIKINTILARINDA YANLARINDA OLDUK

Çakmakçı, “Bugün itibari ile ilimiz milletvekilleri Sayın Metin Bulut, Sayın Sermin Balık hanımefendi sayın Zülfü Demirbağ ve Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları ile görüşmelerimiz neticesinde, Sayın Metin Bulut’un Vakıflar Genel Müdürü Sayın Burhan Ersoy’u aramasıyla konu çözüme kavuşmuş, Esnafımızın rızası alınmadan herhangi bir işlemin asla içerisinde olmayacaklarını ve en kısa zamanda projenin olumsuz yönleri tekrar gözden geçirilerek, mağduriyetler giderilecek şekilde proje hazırlanıp ihaleye sunulacağını söylemişlerdir. Bizler yönetim olarak bugüne kadar esnafımızın bütün sıkıntılarında yanında olmuş, bundan sonrada İlimiz Milletvekilleri ile beraber bu konunun takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz. Bu bağlamda bir kez daha konunun ciddiyetine binaen varlıkları ile her daim kendilerini yanımızda hissettiren İlimiz Milletvekili ve aynı zamanda AK Parti MKYK üyesi Sayın Metin Bulut’a, İlimiz Milletvekili Sayın Şermin Balık’a sayın Zülfü Demirbağ’a ve Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakalarından dolayı İzzetpaşa Kuyumcular Çarşısı Esnafları adına teşekkür eder, Kamuoyuna ve Esnaflarımıza saygılarımızla duyururuz” şeklinde açıklama yaptı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2021, 20:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Amele
Amele - 3 yıl Önce

Kuyumcuda mağdur olisa biz ölek

Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

Tuh Allah belanızı versin. İş kaybı olacak diye güçlendirme olmasın, vatandaş da enkazın altında kalsın ölsün...

Fff
Fff - 3 yıl Önce

Yarın yıkılıncada ah vah eder devlet altınlarımızı versin dersiniz

Ayhan
Ayhan - 3 yıl Önce

Tabiki de sizin yanınızda olacaklar, ben farklı bişey beklemezdim şahsen. Gidi karda kışda ortada kalmış, evi yıkılacak mı yapılacakmı derdine düşen garibanın yanıda olamazlar.

Fatih Karakaya
Fatih Karakaya - 3 yıl Önce

Doğru olan budur rant için güçlendirme yapılmaz

Orjinal Niyat
Orjinal Niyat - 3 yıl Önce

Başkanımız doğru olanı yapıyır

Sabit karakaya
Sabit karakaya - 3 yıl Önce

Hiç bir esnaf ğüclendirmeye karşı değil esnaflar mağdur edimeden bölüm bölüm yapıması hem halkımızın mağdur olmaması hemde esnafın mağdur olmaması burda sadece esnafdeğil binlerce kişi ekmek yiyiyor her kesimin bilincli yorum yapmasını rica ediyorum

Ayhan
Ayhan @Sabit karakaya - 3 yıl Önce

Kimse esnafa karşı değil yanlış anlamayın daima paranın zenginin yanında olan vekillere karşı. İnanıyormusunuz ki bir gariban yanlarına gitse onlarda çözüm için sağı solu arasa? Ben görmedim bu güne kadar

Dartanyan
Dartanyan - 3 yıl Önce

Zenginin malı züğürt olanın çenesini yorarmış yorumlara bakınca zengin olanın ne çok düşmanı olduğunu anlarsınız

Ferhabile
Ferhabile @Dartanyan - 3 yıl Önce

Valla zenginin değilde esnafın bu millete ettiği duşmaligin karşiliğini millett esnafa düşman olarak veriyor ilk önce müşteriye nasil davranacaklarını oğresinler biz kazıklanmaya raziyiz


SIRADAKİ HABER

banner137