11 ayın sultanı Ramazan öncesinde Elazığ Müftülüğü Ramazan hazırlıklarını tamamladı.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, diyanet çalışanları ile düzenlediği toplantı ile yapılan hazırlıkları kamuoyu ile paylaştı.

Toplantı, Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İsrail’in ve ABD’nin Filistin’de yaptığı katliamı kınayarak, “Taşların arkasına gişelerde ağaçların arkasına gizlenseler de o çok sevdikleri ağaçlar bile benim arkamda bir Yahudi var diyerek mutlaka onları ele verecektir. Özellikle belli zamanlarda bu katil sürüsü yanında dünyanın hiçbir insanını bulamayacaktır” dedi.

“KADINLARIMIZA AİT YERLER TAHSİS EDİLDİ”

Cemaati yoğun olan köy ve mezralara din görevlisi gönderdiklerini ifade eden Sarıkaya, “Kim camilerimizde kadınlarımıza ait yerler tahsis edildi. Edilmeyen varsa gerekli önlemler alınsın. İmam hatiplerimizde yetişmiş olan hafızlarımız camilerde mukaveleler okumaktadırlar” diye kaydetti.

“HARPUT ULU CAMİSİNDE ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI KILDIRILACAK”

Yusuf Sarıkaya, bu yıl Ramazan Ayı’nda 5 bölgede, 5 camide Hatimle teravih namazı kıldırılacağını söyleyerek, “Birisi Harput Ağa Cami, burada Harput kuran kursu hafızlarımız mukavele ile hatimle teravi kıldıracak bildiğiniz Nailbey Cami, Köy Hizmetleri, İhsaniye Cami, Evliya Mescidi. Buralarda hatimle teravih namazı kıldırılacak. Ramazan’ın Harput Ulu Camisinde Enderun usulü teravih namazı kıldırılacak” ifadelerinde bulundu.

“BİZİM SEYYAR BİR EKİBİMİZ YOK”

Türkiye Diyanet Vakfı çalışmaları kapsamında Elazığ’da çadır açılacağını ifade eden Sarıkaya, “15 Temmuz Demokrasi Meydanında çadır açacağız. Müslüman kardeşlerimizin vermek istedikleri zekât ve filtreleri yurt içi ve yurt dışına göndereceğiz. Bizim seyyar bir ekibimiz yok. Bizim ekibimiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanında ve Müftülük Binamızda Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ şubesinde alınacak. Kuran kurslarına yardım diye dolaşanlara asla pirim vermeyiniz ”dedi.