Elazığ Müftülüğü Şehit Ailelerini Ağırladı!

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Kurban Bayramı’nda şehit aileleri ile buluşma programı düzenlendi.

Elazığ Müftülüğü Şehit Ailelerini Ağırladı!

8. Kolordu Komutanlığı Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen programda İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımları Cabir Karataş ve Yusuf Türk tarafından Kuran’ı Kerim okunurken, İl Müftüsü Selami Aydın ise dua etti.

Bayramın 4’üncü gününde İl Müftülüğü tarafından organize edilen programaGarnizon Şehitliğinde metfun bulunan; Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar,Piyade Teğmen Canbert Tatar, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir, Şehit Uzman Çavuş Musa Yılmaz, Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, Şehit Polis Mehmet Öter,Şehit Uzman Çavuş Fevzi Gürsu veŞehit Uzman Çavuş Faruk Barut’un aileleri ve yakınları katıldı.

Değerli misafirlerini ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Müftü Selami Aydın, şehit yakınları ile yakından ilgilenirken, bu tür programların devam edeceğini ifade etti.

MÜFTÜ AYDIN: SİZ EVLATLARINIZI KURBAN ETTİNİZ

Vatan, bayrak ve mukaddes değerler uğruna evlatlarını kurban eden ailelerin bayramlarını tebrik eden Müftü Aydın;

“Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Amacımız, hem şehitlerimizi yâd etmek hem de sizlerle bir araya gelerek gönül köprüleri kurmaktır. Genç yaşta hayatlarını feda eden evlatlarınız gibi sizler de bizim için çok değerlisiniz.Sizler gencecik evlatlarınızı kurban ettiniz. Kiminizin yavrusu, kiminizin yakını olan şehitlerimiz aslında hepimizin evlatlarıdır. Bizler onların sayesinde bu vatan toprağında bağımsız şekilde bir hayat yaşıyoruz. Biliniz ki onların ruhaniyetleri daima bizimledir. Allah şehitlerimize rahmet eylesin ve hepinizden ebeden razı olsun” şeklinde konuştu.

Müftü Aydın’ın konuşmasının ardından 8. Kolordu Komutanlığı ve İl Müftülüğü tarafından şehit yakınlarına çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Daha sonra kabirlerinin başında şehitlerimizin için Kur’an-ı Kerim okunurken, program Müftü Aydın’ın duası ile sona erdi.

Müftü Aydın şehit aileleri için düzenlenen anma programında kendilerine ev sahipliği yapan 8. Kolordu Komutanlığı ve Garnizon Şehitliği’nde görevli komutan ve personele ayrıca teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137