İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Biz Anadoluyuz’ Projesi kapsamında iller arası öğrenci gezileri devam ediyor.

Milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla 15 yaş altı çocuklarımızın karşılıklı olarak doğu ve batı illerimiz arasında ziyaretlerini içeren ‘Biz Anadoluyuz’ Projesi çerçevesinde Elazığ’a gelen öğrenciler Yurtbaşı Merkez Camisi ve Semt Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler.

Yurtbaşı Merkez Camii İmam-Hatibi ve aynı zamanda Elazığ Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele ve Manevi Destek İl Koordinatörü olan Oktay Demir konuklarını karşılarken, ziyarette Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz ve İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’da hazır bulundu.

Tekirdağ/Muratlı İlçesi Muratlı İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerini misafir eden Oktay Demir, cami bünyesinde bulunan kütüphane ve burada yapılan çalışmalar ile ilgili bir sunum yaptı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise kütüphanede yaptığı sohbette projenin önemi üzerinde durduktan sonra Peygamber Efendimiz’in çocuklara ve gençlere nasıl davrandığını ve onlara neler tavsiye ettiğini anlattı.

Daha sonra Müftü Sarıkaya öğrenciler ve cami cemaatine öğle namazını kıldırdı.

Ziyaretin ardından misafir öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından ‘Cami ve Hayat’ isimli eser hediye edildi.