Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 yılı Ramazan ayı teması olarak “İnfak Kalpleri Birleştirir” sloganıyla “Ramazan ve İnfak” başlığını belirledi.

Elazığ Müftülüğü’de “Ramazan ve İnfak” temasıyla, Ramazan ayında kent genelinde çeşitli programlar düzenleyerek, ayın rahmet ve beraketinin feyz bulmasını sağlayacak.

SARIKAYA: SORGULAMA İMKANI SAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR İBADETTİR

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Oruç bir diriliştir, oruç bir kendine geliştir, oruç durmadan dönen dünya çarkını bir anlığına da olsa durdurup insanı kendine karşı yeniden bir sorgulama imkanı sağlayan önemli bir ibadettir” dedi.

SARIKAYA: HER TÜRLÜ YARDIMLARINIZI BEKLEDİĞİMİZİ İFADE EDİYORUZ

Elazığ müftülüğü olarak, şehir genelinde Ramazan iklimine uygun çeşitli programlar hazırladıklarını ifade eden Yusuf Sarıkaya, “Ramazan sohbetlerimizle beraber İzzetpaşa Camii’mizde her gün öğlen namazından önce normal sohbetlerimiz devam ederken aynı zamanda teravihden de yarım saat veyahut 40 dakika öncesinden başlayan teravih öncesi sohbetlerimiz İzzetpaşa’dan bütün camilerimize iletilecektir. Dolayısıyla cemaatimizin camilerde geldiği zaman özellikle bu sohbetleri canı gönülden izlesinler, mutlaka kendilerine fayda temin edilecektir. Bunun yanında her sabah tüm camilerimizde seher cüzleri okunacak, cami cemaatinin yoğunluğuna göre yine her camimizde öğlen sonrası cüzlerimiz devam edeceği gibi bazı camilerimizde ikindiden sonra da yine aynı şekilde cüz okumaları devam edecektir. Bu cüzleri camilerimizin muhterem din görevlileri ile birlikte ilimizin Kur’an Kurslarında yetişen hafızlarımızın da desteğiyle devam edecektir. Ramazan ayı infak ve yardımlaşma ayı. Özellikle kardeşlerimizin yakınlarında haseten akrabalarında, ihtiyaç sahibi olanlar varsa başka yer aramasın. O ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını mutlaka görsün ama çevresinde böyle bir durum yok ise biz yine Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi olarka organize olduk. Demokrasi Meydanı’nda çadır açacağız, İzzetpaşa Cami önünde yine stant oluşturacağız. Özellikle zekat, fitre baruş yardım, her türlü yardımlarınızı beklediğimizi ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

SARIKAYA: KAFA KARIŞTIRICI ŞEYLERE ASLA GİRMEMENİZİ ÖZELLİKLE BELİRTİYORUM

Müftü Sarıkaya, “İl olarak herhangi bir mensubunuz, Kur’an Kursları adına, camiler adına ve başka bir şey adına Elazığ’da ve Türkiye genelinde herhangi bir yardım toplama organizasyonumuz yoktur. Adımızı kullanmak isteyenlere asla bu manada prim vermemenizi istirham ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız özel bir siteyle pratik ve kendi kendine verilen verilerle malınızın zekatını hesaplayan bir sistem kurmuştur. Müftülüğümüzün facebook sayfasında o sistem yayınlanmıştır, oradan alıp icabında başka bir yere gitmeden oradaki istenilen verileri verdiğinizde sizin zekatınızın hesabını oradan öğrenebileceksiniz. Bir de her Ramazan geldiğinde çeşitli yerlerde yok efendim Arabistan’da görülmüş hilal, şurada görülmemiş gibi kafa karıştırıcı şeylere asla girmemenizi özellikle belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL