Elazığ Mutlu Şehirler Sıralamasında Gerilerde

TÜİK şehirlerin mutluluk düzeylerini açıkladı. Açıklanan mutluluk oranlarına göre Elazığ Türkiye genelinde en mutlu 74. şehir oldu. Yani Elazığ mutsuz şehirler sıralamasında ilk 10'da yer aldı. Araştırma sonuçları Elazığlıların mutsuz olduğunu ortaya koydu...

Elazığ Mutlu Şehirler Sıralamasında Gerilerde

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son yayınladığı verilere göre Türkiye'de mutluluk düzeyi en yüksek olan iller belli oldu.

Açıklanan verilere göre komşu şehir Tunceli, % 41,9’luk mutluluk düzeyi ile en mutlu şehirler sıralamasında son sırada yer aldı.

Komşu şehir Diyarbakır da ise mutluluk düzeyi yüzde 48,67. Diyarbakır bu oranla Türkiye’deki en mutlu 79. Şehir oldu.

Malatya’nın mutluluk düzeyi ise yüzde 53,92. Malatya bu oranla Türkiye’deki mutlu şehirler sıralamasında 67. Sırada yer aldı.

Bir diğer komşu şehrimiz Bingöl. Bingöl komşu şehirlerimiz arasında en mutlu il. Mutluluk düzeyi yüzde 59,49. Bingöl bu oranla Türkiye’de en çok mutlu olan 46. Şehir oldu.

Ve Elazığ… Elazığ’ın mutluluk düzeyi yüzde 50’nin üzerinde… Yüzde 51,73 mutluluk düzeyine sahip olan Elazığ, bu oranla Türkiye’de en çok mutlu olan şehirler sıralamasında 74. Sırada yer aldı. Elazığ bu oranla Türkiye’deki en mutsuz ilk 10 şehir arasında oldu.

Araştırmaya göre en mutlu şehir ise Sinop oldu. Sinop’un mutluluk oranı yüzde 77,66. Türkiye’deki en mutlu ikinci şehir yüzde 76,43’le Afyonkarahisar olurken, en mutlu 3. Şehir ise yüzde 75,91’le Bayburt oldu

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sarp
Sarp - 6 yıl Önce

Beter ol Elaziggg.Umrumda bile degil Elazig halki.Bu saatten sonra bir bardak su bile vermem kimseye.Bu sehirde tek umursadigim ailemden sonra Elazigspordur.

iyi partili
iyi partili - 6 yıl Önce

Elazığsporun içine it osursun olsa nolur olmasa nolur. Millet mutsuz baksana sen gitmiş sporu gündeme getiriyorsun sarp gerzegi.

Murat
Murat @iyi partili - 6 yıl Önce

İyi Partili bey, bence Sarp Bey, Elazığ'ın kültür yozlaşmasını iliklerine kadar yaşayan, sürekli göç alan ve göç veren bir şehir olduğunu, gün geçtikçe yozlaşarak benliğini kaybettiğini, Elazığ'da en çok gıybetin, dedikodunun, çekememezliğin, sorumsuzluğun, sorgulamamanın, ilgilenmemenin (Örneğin, 'Elazığspor düşsün, bana ne! Bana para mı kazandırıyor?' demek), bencilliğin, kinin, içten pazarlığın, menfaatçılığın, çıkarcılığın, yalakalığın, bilinçsizliğin moda haline geldiğini söylemeye çalışmış. İnsanların estetikten uzak kalitesiz bir yaşam sürdüğünü ve buna da alıştırıldığını, daha iyisini hayal bile edemeyecek hale geldiğini söylemek istemiş. Eğitim düzeyinin gün geçtikçe düştüğünü, cadde ve sokaklarda magandaların, cahil ve cühela insanların cirit attığını, ne idiği belirsiz tiplerin toplumun her alanına yerleştiğini, hal böyleyken de bu şehrin gayet tabi mutsuz olacağını söylemek istemiş. Tüm bunlardan o kadar sıkılmışki, veryansın etmiş. Ben okuduğumda böyle anladım.

Sarp
Sarp @iyi partili - 6 yıl Önce

İyi partili sana cevap vermemek lazım ama neyse.Ben ne yazmışım sen ne anlamışsın.Okuduğunu anlama oranında niye dünya sonuncusuyuz belli işte.Senin gibi insanların mutsuz olması zerre umrumda değil işte,bunu söylüyorum.Şu tavırlarınla şu hallerinle bir bardak su vermem sana.Yani size herşey müstehak.Mutsuzluğunuzla boğulun!Şimdi ne demek istediğimi daha iyi anlarsın umarım.

dsdad
dsdad - 6 yıl Önce

Tabii mutsuz oluruz şehrin zenginleri şehir için zerre bir şey yapmıyor ki

SIRADAKİ HABER

banner137