Elazığ Olası Afetlere Hazır mı?

AFAD Elazığ İl Müdürü Osman Pıhtılı, medya grubumuzu ziyaret ederek, Kanal Fırat’ın ödüle doymadığını söyledi ve yayınlarından dolayı tebrik etti. İl Müdürü Pıhtılı AFAD'ın Elazığ'daki çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Elazığ Olası Afetlere Hazır mı?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürü Osman Pıhtılı, medya grubumuzu ziyaret etti.

Çalışma birimlerini inceleyen İl Müdürü Pıhtılı, medya grubumuzu oldukça beğendiğini söyledi.

“ÖDÜLE DOYMAYAN BİR KANAL”

Türkiye’nin en iyi televizyon kanalı seçilen Kanal Fırat’ı tebrik eden İl Müdürü Pıhtılı, “Kanal Fırat ilimizde ve ülkemizde çok keyifle izlediğimiz bir haber kanalımız. Aldığı ödülden dolayı tebrik ediyoruz. Ödüle doymayan bir kanal olarak görüyoruz. Çok güzel haber programları yapıyorsunuz. Elazığ’ın dünyaya ve ülkeye tanıtımını sağladığınız için teşekkür ederim” dedi.

“2009’DA TEK KURUM OLARAK BİRLEŞTİRİLDİ”

AFAD İl Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında da bilgi veren Osman Pıhtılı, “Biz AFAD olarak 2009 yılında kurulduk ama aslında 1967’li yıllarda 7269 sayılı yasayla yürürlüğe girmiş bir kurumuz. Sivil savunma ve afet işleri ayrı ayrı kurumlar olarak çalışıyordu. 2009’da tek kurum olarak birleştirildi. İldeki ve ülkedeki afetlerde koordinasyondan sorumlu bir kurum olarak birleştirildi. İnşallah bize hiç ihtiyaç duyulmaz ama biz ihtiyaç oluncaya kadar hazırlıklarımıza son hızıyla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA HAZIRIZ”

Eğitim programlarına da değinen Osman Pıhtılı, “özellikle eğitim en önemli şey. Biz doğru kararların ve doğru hareketlerin eğitimle çözeceğine inanıyoruz. Mesela 2018 yılında 4100 civarında öğrencimizi eğittik, temel afet bilinci eğitimi verdik. 170 tane öğretmenimize eğitim verdik. Hızla eğitimleri yaparken bir taraftan da Elazığ’ın afet tehlike haritalarını bitirdik. Heyelan, kaya düşmesi ve çığ afetlerinin afet tehlike haritalarını bitirdik. Bir taraftan köylerimizde afet temaruz alanlarının sayısallaştırma işini yaptık. Bir taraftan afetler sonrasında hiç ihtiyaç olmasını istemediğimiz ama hazır olması yönünde başkanlığımızın da yaptığı lojistik depolardaki yaşam malzemelerini çadır, mutfak gereci hatta son günlerde cep depo olarak planlanan yaşam konteynırlarını ilimize getirdik. İnşallah bunlara hiç ihtiyaç duymayız ama ihtiyaç duyduğumuzda da biz AFAD olarak hazırız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137