Elazığ Psikososyal Destek Grubundan Kastamonu’ya Vefa  

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel felaketinden etkilenen kişilere destek vermek için psikososyal destek ekibi gönderdi.  

Elazığ Psikososyal Destek Grubundan Kastamonu’ya Vefa  

Kastamonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli psikososyal destek grubu, Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen, merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde vatandaşlara psikolojik destek vermek için kente çalışmalarda bulunmuştu.  Elazığ Psikososyal Destek Grubu, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından selzedelere ve yakınlarının yaşadıkları travmayı atlatmaları için "vefa" duygusuyla bölgeye gitti.

 BOZKURT: GÖNÜL BÖYLE BİR ARAYA GELMEK İSTEMEZDİK AMA

24 Ocak’ta 6,8 büyüklüğündeki depremde, Kastamonu’dan bölgeye  ekiplerin desteğe geldiği ve depremzedelere yönelik verilen psikososyal destek hizmetlerinde çok önemli görevler üstlendiğini dile getiren Psikososyal Destek Hizmet Grubu Koordinatörü ve İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt “ Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlara psikolojik destek sağlamak  için il müdürlüğümüzce ilçeye 4 kişiden oluşan öncü bir ekip göndermek için çalışmalarımızı yaptık. Kastamonulu arkadaşlarımız 24 Ocak’ta meydana gelen, merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde vatandaşlarımıza o zor günleri unutturmak için canla başla sahada çalıştılar. Gönül böyle bir araya gelmek istemezdik ama yaşanan selden etkilenenlere psikososyal destek vermek üzere psikolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimci ve fizyoterapistten oluşan 4 meslek elemanı, Kastamonu’ya yolcu ettik. Alanında uzman kişilerden oluşan ekibimiz, selden etkilenen vatandaşların günlük yaşama daha kısa sürede adapte olabilmeleri için psikososyal destek hizmeti verecekler ”diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 10:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

Tabi tabi gördük uzmanlıklarını. Aylardır Konteyner kentteler. Haftada 3, 4 gün geliyorlar, oturup oturup gidiyorlar. İşe yarar bir faaliyet yok.

SIRADAKİ HABER

banner137