Elazığ’da refendum çalışmaları kapsamında hemen hemen gitmediği mahalle ve esnaf kalmadığını söyleyen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye’de ‘Evet’ çıkacağına ve Elazığ'ın da bu konuda derece yapacağına inandığını belirtti.


Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ‘Seninde dikili bir fidanın, ağacın olsun’ kampanyası kapsamında galericiler sitesinde düzenlenen etkinliği katıldı, galericiler sitesindeki esnaflarla birlikte ağaç ve fidan dikiminde bulundu.
Kentte başlattıkları ‘Seninde dikili bir fidanın, bir ağacın olsun’ kampanyası çerçevesinde oto galericiler sitesinde dikim töreni yapıldığını ifade Başkan Yanılmaz, ”Bütün galericilerimize teşekkür ediyorum, ciddi bir ilgi ve alaka gösterdiler. Her galericimizin 3-4 tane ağacı olacak ve o ağaçlara da devamlı onlar bakacaklar. Elazığ'ı birlikte koruyup, geliştirip güzelleştireceğiz” dedi.

"Büyük oranda 'Evet' diyecekler"


Referandum ile ilgili Anayasa değişiklik maddeleri meclise gelmeye başlaması ile Elazığ’da çalışmalara start verdiklerini belirten Başkan Yanılmaz, ”Mecliste milletvekillerimizin, MHP’li milletvekilleri ile ortaya koyduğu irade belliydi. MHP ve AK Parti milletvekillerinin oyları ile anayasa değişim paketi meclisten geçti. Şimdi milletimizin huzurunda, 16 Nisan’da da bunu oylayacağız. Elazığ’da hemen hemen gitmediğim mahalle, esnaf kalmadı, yinede devam ediyoruz. Bütün hemşehrilerimize müteşekkirim. Gittiğim her yerde gördüğüm şudur. Hemşehrilerimizin Anayasa değişikliğinde büyük oranda ‘Evet’ verecekler. Milletimizin, ülkemizin geleceğinden yana ve milli iradenin meclise yansımasından yana oylarını kullanacaklar” dedi.


"Elazığ dereceye girecek"


Dünyanın Türkiye’deki halk oylamasına odaklandığını vurgulayan Başkan Yanılmaz, ”16 Nisan’da kullanacağımız oylar sadece Türkiye’yi ilgilendirmiyor. Bütün dünyayı ilgilendiriyor. Özellikle bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’de 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişimine dünyada kimler destek verdiyse, şuanda aynı kişiler ‘Hayır’ oyunun çıkması için uğraşıyorlar. Kimler ülkemizden, milletimizden, devletimizden, bayrağımızdan yana ortaya koyduysa onlarda şuanda ‘Evet’ çıkmasından yana çalışıyorlar. İnanıyorum ki devletten, milletten, bayrağımızdan, geleceğimiz, istikbal ve istiklalimizden yana olanlar zaferle çıkacaklar. Ben 16 Nisan’daki halk oylamasından ‘Evet’ oyunun fazla miktarda çıkacağına, Elazığ’ında dereceye gireceğine inanıyorum” dedi.