Elazığ Sahur Halayı İstanbul'da Çekilirse

Elazığ Sahur Halayı, bu kez İstanbul Üsküdar’da oynandı. Elazığ Dernekler Federasyonu, düzenlediği sahur halayı programı ile Üsküdar Meydanında yoğun katılımda Elazığ’ın geleneği olan sahur halayını tanıttı.

Elazığ Sahur Halayı İstanbul'da Çekilirse

Elazığ’ın Ramazan ayı geleneklerinin en önemlisi olan Sahur halayı bu kez Türkiye’nin en büyük metropol kenti İstanbul’da oynandı.

Elazığ Dernekler Federasyonu şehrin en önemli geleneklerinden olan sahur halayını bu yıl Üsküdar Meydanı’nda düzenledi.

Sahur ile birlikte sahur halayı programına AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve Osman Boyraz, Gebze Kaymakamı hemşehrimiz Mustafa Güler, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İstanbul’da yaşayan Elazığlılar katıldı.

İstanbul Üsküdar’da Elazığlılar’ın yoğun ilgi gösterdiği sahur halayı yürüyüş ile başladı.

Daha sonra Üsküdar meydanına  ulaşan Elazığlılar,sahur halayı oynadılar.

ATAŞ: BU GELENEĞİ YAŞATMAK VE BİRLİKTE YAŞAMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, “Elazığ’da geleneksel olarak yılzlardan beri uygulanan bir sistem. Bugün dernekler federasyonumuzda İstanbul’umuzdaki Elazığlılara ve İstanbullulara bu geleneği tanıtan, anlatan bir düzenleme yaptılar. Geçen senede böyle bir program yapılmıştı, ben katılamamıştım. Bugünde Elazığlı dostlarımız buraya kadar geldiler İstanbul’da bulunan dostlarımız. Bu geleneği yaşatmak ve birlikte yaşamak çok güzel bir duygu. Katılan herkese teşekkür ediyorum, organize eden herkese teşekkür ediyorum. İstanbul Milletvekillerimiz burada, Gebze Kaymakamımız burada. Üsküdar Kaymakamımız burada. Bir çok güzel dostlar burada. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geleneği geleceğe taşımak güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

UÇMA: MEDENİYETE NE KADAR SAHİP OLDUĞUNU BİZE BİR KERE DAHA İSPATLAMIŞTIR

Sahur halayına katılan İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, “Her medeniyetin kendine özgün taktikleri vardır. Elazığ, İslam medeniyetinin özellikle Ramazan boyutuna ait federasyonumuzun bu akşam yaptığı özellikle sahur halayıyla bu otantiğin ne kadar önemli olduğunu bu medeniyete ne kadar sahip olduğunu bize bir kere daha ispatlamıştır” şeklinde konuştu.

BOYRAZ: BU GÜZELLİĞİ YAŞATAN HERKESE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “Bu kadar güzel bir atmosfer her ne kadar bazı şeytler unutulmuş olsa da 40 yıl geriye doğru gittiğimizde tıpkı Esat Kabaklı’nın da şiirinde ifade ettiği gibi ‘bir mucize olaydı 40 yıl geri gideydim. Anam ile harman edip dağda davar yayaydım sereydik yatağımızı damın orta düzüne uyanaydık Harput’un doyumsuz gündüzüne’ bugün bu güzelliği yaşatan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

DEMİRYÜREK: YAŞASIN BİZİM MEDENİYETİMİZ

Üsküdar kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “İstanbul Anadolu’nun renkleriyle büzel. İstanbul bugünde Anadolu’nun güzel renkleriyle güzel oldu. Burada hep birlikte buna katıldık. Yaşasın bizim medeniyetimiz, yaşasın bizim geleneklerimiz” diye konuştu.

GÜLER: BU YAPILAN GERÇEKTEN TAKTİRE ŞAYAN

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de, “Bu güzel Ramazan akşamında Elazığ Dernekler Federasyonu’nu, Elazığ’ın öz medeniyetini tanıtan bir etkinliği İstanbul, kadim medeniyetimizin şehri, İstanbullular ve İstanbul’daki Elazığlılar Üsküdar Meydanı’nda bu yapılan gerçekten taktire şayan. Ben Elazığ Dernekler Federasyonu Başkan’ımıza teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkan Yardımcımız, İstanbul Milletvekillerimize, Üsküdar Belediyemize, çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İÇMELİ: UZAKTA DA OLSAK BUNLARI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Faik İçmeli, “Gerçekten bu akşam anlamlı bir gece bizim için. Seher vakti yakın. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmak onur verici. Bildiğiniz gibi Elazığ’ımızın Ramazan geleneklerinde sahur halayı yıllardır Elazığ’da devam ediyor. Onun özlemini hissediyorduk. Ama çok şükür bunu burada bu gece İstanbullulara, hemşehrilerimize tattırdık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi Milletvekillerimiz, Kaymakamlarımız bizi şereflendirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Elazığ kadim bir şehir. Ne söylesek azdır. Güzelliklerini herkesin bildiği bir şehir. Biz de acizane olarak şehrimizden uzakta da olsak bunları yaşatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ELFED Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çalış emeği geçenlere teşekkür etti.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2019, 17:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137