Yapımı tamamlanan ve çok yakın tarihte açılması planlanan 4 bin personelin görev yapacağı "Elazığ Şehir Hastanesi’nde son rötuşlar yapılmaya başlandı.

Bin 38 yataklı "Şehir Hastanesi" içinde bulundurduğu bölümlerle sadece Elazığ’a değil bölge geneline hizmet verecek.

“23 TEMMUZ’DA HİZMETE BAŞLAMIŞ OLACAK”

600 milyonluk bir yatırım olan şehir hastanesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “İnşallah bu şehir hastanesi 23 Temmuz’da şu anda planlama onu gösteriyor, bir aksaklık yok, inşallah hizmete başlamış olacak. Şehir hastanemiz 1038 yataklı, 347 Bin metrekare bir arsa üzerine inşa edilen 355 Bin kapalı alana sahip bir hastane. Sadece kıyas olsun diye şunu söylemek istiyorum; Şu anda bizim mevcut eğitim, araştırma hastanemiz 95 Bin metrekare. Burası 355 Bin metrekare. Kaç katı olduğu ortada görünmektedir. Yine bu hastanemizde 300 yataklı kadın doğum ve çok hastanesi olacak. Yine 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 50 yataklı adli tutuklu psikiyatri hastanesi mevcut olacak. Yine 71 üniteli ağız ve diş sağlığı merkezi burada hizmet verecek. Burada 37 tane ameliyathane olacak. 160 tane yoğun bakım ünitesi, 226 tane poliklinik, 28 adet diyaliz ünitesi olacak. Burada 14 adet özellikli sağlık hizmeti dediğimiz, bu çok önemli; yani radyasyon onkolojisi merkezi, tüp bebek merkezi, organ nakli merkezi, pet stick, iyot tedavisi gibi gerçekten özellikli sağlık hizmetlerinin olacağı alanlarımızda olacak” ifadelerini kullandı.

“GELEN İNSANLAR KENDİNİ PİKNİKTE ALANINDA ZANNEDECEKLER”

Sadece Elazığ’a değil bölgeye hizmet edecek bir hastane diyen Polat, “Şu anda sadece Elazığ’a değil, bölgeye hitap eden bir hastane, bir sağlık merkezi konumunda Elazığ. Şu anda bırakın sevk etmeyi, biz şu anda yurt dışından bile hasta sevki almaktayız. Hakikatten bu ciddi bir şey, önemli bir şey Elazığ için. Bu sağlık tesisimizin, Elazığ şehir hastanesinin içinde kreş olacak, kafeler olacak, restoranlar olacak, alışverişler olacak. Burası alışılmışın dışında. Zaten şehir hastaneleri rüya hastaneler gerçekten Alışılmışın dışında hastaneler. Biliyorsunuz hastanelerin yüzü soğuk. Hastaneye gideceğimiz zaman herkes tedirgin oluyor. Özellikle çocukları hastaneye götürürken çok zorlanıyoruz ama insanlar bundan sonra buraya geldikleri zaman bir piknik yerine, bir alışveriş yerine gelmiş gibi hissedecekler. Sıra beklemeden, çok konforlu odalarda yatacaklar, tedavilerini görecekler, çok güzel vakit geçirecekler. Yani sağlıktaki bu hastalığı artık eğlenceli hale getirmiş olacak buralar” şeklinde konuştu.

“ŞEHİR HASTANEMİZ ÜZERİNE ÇOK SPEKÜLASYON YAPILDI”

27. Dönem Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’ta, “Bugün Elazığ’ın göz bebeği olan yatırımlardan bir tanesinin içerisindeyiz. Allah’a hamt olsun, beklenenden çok kısa bir süre içerisinde tamamlandı ve bitti. Şehir hastanemiz üzerine çok spekülasyon yapılan temeli atıldığı halde yok işte Bingöl’e kaydırıldı, Malatya’ya kaydırıldı, yapıldı, yapılmayacak, şehir hastanesi değil, adeta şehir efsanesi haline dönüştürmeye çalışılan işlerden bir tanesiydi. Allah’a hamt olsun bugün bitmiş olan hastanemizde şu anda hep birlikteyiz. Bu hastaneyle birlikte pek çok değişiklik olacak. Çevrede değişiklik olacak, bölgede değişiklik olacak. Bölge kendi ekosistemini oluşturacak, ulaşım hareketlenecek, yollar hareketlenecek, bölge hareketlenecek. Yani günlük 17 Bin veya 20 Bin arasında bir rakamdan bahsediliyor. 17 Bin,, 20 Bin insan sirkülasyonu burada çok ciddi bir hareketlilik demektir. Bu yönüyle de çok ciddi katkı sağlayacağı kanaatindeyim” dedi.