Elazığ Şehir Meclisi AKSA'ya Tepki Gösterdi

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili açıklama yaparak “AKSA adlı firma yaptığı açıklama ve gönderdiği faturalarla mağrur, mağdur ve mahcup vatandaşımıza adeta tokat atmıştır” dedi.

Elazığ Şehir Meclisi AKSA'ya Tepki Gösterdi

Elazığ’da meydana gelen yıkıcı depremin ardından doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim yapılmaması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Geceleri hissedilen sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğü Elazığ’da vatandaşlara doğalgaz faturaları oldukça yüksek gelmeye başladı.

Konuyla ilgili Elazığ Şehir Meclisi açıklama yaptı. Doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili açıklama yapan Elazığ Şehir Meclisi Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, AKSA’ya seslenerek taleplerini iletti. Elazığ STK Platformu Dönem Sözücü Servet Yaşar Özdemir ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca da yaşanan duruma tepki gösterdi. 

“İNSANLAR MAĞDUR OLDU, MAHCUP OLDU”

Turan Yıldız, “İlimiz, 24 Ocak 2020 tarihinde saatler 20:55’i gösterdiğinde 6,8 büyüklüğünde deprem ve etkileri hala devam eden 2 binin üzerinde artçıyla büyük bir afet yaşadı. Türk Milletinin ve Devletinin yaşanan felakete anında refleks göstererek yardıma koştuğu ilk günden beri acıların bu milleti nasıl bir araya getirdiğine hepimiz şahit olduk. Yaşanan deprem ve akabinde devam eden artçılar ilimizde başta yaşam alanlarımız olmak üzere bütün hayatı olumsuz etkiledi. Binlerce ev oturulamaz hale geldi, insanlarımız -15 derecelerde çadırlarda kalmaya mecbur oldu. Eğitim, trafik ve ticaretten birçok alanda deprem şehrin üstüne karabasan gibi çöktü. İnsanlar mağdur oldu, mahcup oldu” dedi.

“AKSA ADLI FİRMA VATANDAŞIMIZA ADETA TOKAT ATMIŞTIR”

AKSA’ya sert tepki gösteren Turan Yıldız, “Bu süreçte Şehir bütün paydaşları ile yaralarını sarmaya çalışırken, herkes fedakârlık yapmaya gayret ederken, insanlar işin bir ucundan tutmuşken, Bakanlar Elazığ’da kamp kurmuşken, AFAD, Kızılay, UMKE, ANDA gibi kurtarma ekipleri yıkılmış binalardan depremzedeleri çıkarmak için günlerce umutla mücadele etmişken; AKSA adlı firma yaptığı açıklama ve gönderdiği faturalarla mağrur, mağdur ve mahcup vatandaşımıza adeta tokat atmıştır” ifadelerini kullandı.

“ŞOVUNU VE REKLAMINI YAPMANIN PEŞİNE DÜŞMEYİ TERCİH ETMİŞTİR”

Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, “Herkesin elini taşın altına koyduğu bir dönemde, Elazığ’dan beslenen AKSA, Acun Ilıcalı’nın yardım kampanyası yaptığı televizyon programında 2 milyon TL bağış yaptığını TÜM TÜRKİYE’ye duyurarak şovunu ve reklamını yapmanın peşine düşmeyi tercih etmiştir. Hatırlayacağınız üzere TEDAŞ’ın AKSA firmasına devri sırasında toplanan ve milyon TL’ler ile ifade edilen elektrik faturaları işleme konulmamış, devirden sonra AKSA hesaplarına aktarıldığı iddia edilmişti. İlimiz gazeteleri bu konuyu günlerce yazmıştı” dedi.

YILDIZ, AKSA’DAN TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, “Şehrin en büyük ticari faaliyetini sürdüren AKSA firmasının ilimizde yaşanan depremi fırsata dönüştürme gayreti ve parayı insan hayatına tercih etmesi kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Hiç kimse bir taraftan bu şehrin ve bu ülkenin nimetlerinden faydalanıp bir taraftan da Türk insanına sırtını dönemez, sırtına binemez.

AKSA’dan taleplerimiz:

  1. Yıkılan, yıkılacak ve orta hasarlı binalardan Doğalgaz ve Elektrik tahsilatının yapılmaması.
  2. Diğer konut ve işyerlerinin borçlarının 3 ay ötelenmesi ve 12 eşit taksite bölünerek faturalara yansıtılması. Ya da toplam fatura tutarından 12 ay boyunca %50 tenzilat yapılması.
  3. Bu süreçte insanların barındığı ve 24 saat aralıksız olarak doğalgaz ve elektrik tüketimi yapılan ilimizdeki tüm ibadethanelere 6 ay boyunca tamamen ücretsiz hizmet verilmesi.

Şayet AKSA mevcut tutumundan vazgeçmezse; Devletimizden talebimiz:

İhalenin tek taraflı olarak fesih edilmesi ve AKSA’nın Elazığ’daki tüm ticari faaliyetlerine son verilmesidir.

Unutulmamalıdır ki, “yol, sadece dostla yürünür” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 14:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
23
23 - 4 yıl Önce

EĞER BU DEPREM HDP SEMPATİZANI BİR ŞEHİRDE OLSAYDI HERŞEY BEDAVA OLURDU. ZATEN ELEKTRİK-SU BEDAVA. BİZİM GİBİ MİLLİYETÇİ ŞEHİRLERDE KAYIP KAÇAK BEDELİNİ ÖDEMEYE DEVAM EDER.

ELAZIG
ELAZIG @23 - 4 yıl Önce

Hdp ile ne alakasi var arkadas...hic bizde suc yok demi vermeyin oylarinizi bak nasil bakiyorlar.siyaset torpil adam kayırma ne zaman biterse elazigda bilki o zaman sehir duzelir. Yoksa yillarca soylenir dururuzzz..bak yanibasinda bingole koy gibiydi simdi nasil

yaralı elazığ
yaralı elazığ @23 - 4 yıl Önce

evet çok doğru malesef yaralar sarılmıyor dahada derine iniyor.

yaralı elazığ
yaralı elazığ - 4 yıl Önce

aksayı lanetliyor ALLAH'a havele ediyor aldıkları ahı fazlasıyla ilahi adeletiyle çıkarmasını yüce mevlamdan niyaz ediyorum.

okan
okan @yaralı elazığ - 4 yıl Önce

Zamları yapanın Aksa olduğunu sananlar var,çok acayip..Zamları aksa yapmadı arkadaşlar,zamları CHP yaptı ( ! )

Murat
Murat - 4 yıl Önce

Doğalgaza ve elektriğe 1 yılda %60'tan fazla zam yapıldı. Avrupa'da son 10 yılın en ucuz doğalgazı tüketilirken, ülkemizde elektrik ve doğalgaz lüks haline geldi. Zamları yapan Aksa değil. Haberdeki söz edilen şeyleri yapacak olan da Aksa değil. Kim peki? Tabiki CHP(!)

Mehmet kurt
Mehmet kurt - 4 yıl Önce

Geçen dönem faturasını 22 ocakta ödedim bu gelan fatura 275tl Allah aşkına benim evde bir kombi çalışıyor buzdolabı çamaşır makinesi bilir kişilerin benim evde kontrol yapsın bu soygun niye benim yapabileceğim bir şey varsa buradan biri beni bilgilendirin gelen faturada örnek olarak kamu ya açıktır bahs ettiğim fatura meskenfaturası işyeri veya fabrika değil bana düşen görev herse hazırım.

Deprem
Deprem - 4 yıl Önce

AKSA AKSA..ALLAH SENİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN...SİZİN YAPACAGINIZ YARDIMIN......

Gakkos
Gakkos - 4 yıl Önce

Indirimi birakin fatura kesim tarihi gelmesine ragmen dogal saati halen okunmadi. Vatandas yuksek faturayla karsilastiginda ne yapacak.

SAVAŞ
SAVAŞ - 4 yıl Önce

Devlet isterse olur ..kimse kimsenin üzerine bişeyler atmaya çalışmasın ..yeterki canları istesin ...ak -sa yı bu acılı sızılı yaralı günümüzde RABBİME havale ediyorum ..bizim yaşadığımızın bin mislini yaşayıp delikli kurşuna kadar iflas edip ,kuru Ekmek dahi bulmasın inşAllah ..

23
23 - 4 yıl Önce

Eger bu depre.m baska ilde olsaydi her.sey bedava olurdu aksa aksa Allah belani versin???


SIRADAKİ HABER

banner137