Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız’ın satırbaşları şöyle;

İlimizde yaşanan depremin ardından yaklaşık 34 bin konut kullanılmaz hale gelmiştir. Hak sahipliği başvurusunda yasal olarak sadece hisse sahiplerinin başvuruları alınmıştır. Bu konuda içimize sinmeyen hususlar olsa da, hisse sahiplerinin mağduriyetleri bir şekilde giderilecektir.

Ancak burada kesinlikle gözden kaçırılmaması gereken detay, “KİRACILAR”dır. Ağır ya da orta hasar almış evlerin kiracılarının bir kısmı süreç içerisinde başını sokacak bir ev bulmuş; ama önemli bir bölümü bir taraftan konteyner kentlerde yaşam mücadelesi verirken diğer taraftan Devletin şefkatli elini uzatmasını bekleyedurmuşlardır.

Değerinde kiralık ev bulmanın neredeyse imkânsızlaştığı ilimizde ev fiyatları da anormal derecede artmıştır. Oluşan bu mağduriyetin giderilmesi, Şeyh Edebali’nin devletin devamlılığını sağlamak için ön şartı olan “İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın” felsefesi ve ilkesi gereği şarttır.

Elazığ Şehir Meclisi olarak İlimiz Valisi Sayın Erkaya Yırık beyefendiye 24 Haziranda makamında takdim ettiğimiz Elazığ adına talep ve beklentiler listemizin üçüncü sırasında bulunan;

"Ev sahiplerine tanınan TOKİ’den konut edinme hakkının depremzede olan herkesin faydalanacağı şekilde düzenlenmesi,"

Şehrimiz adına GÜNDEM olması gereken ve GÜNDEMDE tutulması gereken son derece önemli bir konudur.

Bu bağlamda, Sayın Valinin, Milletvekillerinin, Siyasi Parti İl Başkanlarının, Basının ve Sivil Toplum Örgütlerinin bu mağduriyete çözüm bulunana kadar ajandalarının ilk satırına daima bu konuyu yazmaları gerçek mağdurlar adına büyük önem arz etmektedir.

Elazığ kamuoyuna saygı ile arz ederiz