Günümüzde artık çok yaygın olarak kullanılan “kendi enerjini kendin üret” projesine Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de dahil oldu.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, spor koordinatörümüz Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu ve Maraton programına telefonla bağlanarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

İl Müdürü Eren, yeni şehir stadyumunda güneş enerji sisteminin olmayışıyla ilgi yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yılın Eylül ayında GES sistemleriyle ilgili Elazığlı bir firmaya fizibilite çalışmaları yaptırdıklarını bunu bakanlığa sunarak Yatırım İnşaat işletmeler genel müdürlüğünden olur beklediklerini ifade etti.

İl Müdür Eren, Meryem dağının güney tarafında 78 dönümlük arazi üzerinde planladıkları projelerinin kabul görmesi halinde kendi enerjisini üreten bir kurum olacaklarını da ifade etti.

EREN: KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BİR KURUM OLACAĞIZ

Müdür Eren, “Hakikaten olması gereken bir şey. Artan elektrik maliyetleri ve yenilenebilir enerji çok önemli. Biz aslında Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak eylül ayında Entegre Solar, Elazığspor’un da sponsorudur. Bir fizibilite çalışması yaptırdım. Ama sadece stadyuma değil. Tüm spor tesislerimizin çalışmasını kapsayacak şekilde yaklaşık 2,5 megabaytlık bir çalışma. Elazığ Gençlik Spor İl Müdürlüğünün tamamını kapsayacak bir çalışma yaptık. Fizibilitemizi çıkardık bakanlığa sunduk. Bakanlığımız onay verdiği zaman Meryem dağının güney tarafında 78 dönümlük bir arazi millik emlak müdürlüğünden aldık. Bu arazimiz hazır. Bakanlık onay verdiği anda kendi enerjisini üreten bir kurum olacağız. Sadece stadı değil tüm kurumu düşündük” dedi.

Elazığ’da Havalandırma Motoru Yangın Çıkardı Elazığ’da Havalandırma Motoru Yangın Çıkardı