Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşması olan EMITT fuarı 3. gününde. Elazığ ise, bu en önemli fuar organizasyonunun içerisinde yer alıyor.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 5. Salon - B510 no’lu stantta yer alan Elazığ standı ilk günden beri adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

ELAZIĞ STANDINDA BİR İLK

Elazığ standı EMITT fuarında bir ilke de imza attı.

Bu defa Elazığ standında daha önce hiçbir fuarda yer verilmeyen, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla ilk kez hazırlatılan Ulu Cami Maketi ve Elazığ’ın doğal güzelliklerinin ve tarihi mekanlarının bulunduğu görseller yer aldı.

Yerleştirilen görseller sayesinde Elazığ standına ilgi artarak devam ediyor.

Ziyaretçiler Elazığ standında ikram edilen, Elazığ’ın yöresel tatları olan Ağın leblebisi, Orcik, Pestil, Badem İçi, Badem Şekeri ve Çedene kahvesini tadıyor bir yandan da Elazığ’ın tarihi ve kültürel mirasları olan Harput, Palu, Hazar Gölü ve Batık Şehir, Keban, Çırçır Şelalesi, Hazarbaba Dağı ve Kayak Merkezi, Ulu Camii gibi yerleri tanıma fırsatı buluyor.

MİLYONLARCA İNSAN ELAZIĞ’IN DEĞERLERİ İLE BULUŞUYOR

28 Ocak’ta son bulacak fuarda Elazığ’ın değerleri milyonlarca insanla buluşturuluyor.

Harput Vakfı sosyal medya hesabında EMİTT fuarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sayın Valimizin talimatıyla ile kez hazırlatılan Ulu Cami Maketi ve Elazığ'ın doğal güzelliklerinin ve tarihi mekanlarının bulunduğu görseller EMİTT turizm fuarında standımıza olan ilgiyi artırmıştır. Fuarda adeta Elazığ rüzgarları esmektedir” dedi.

Başka bir sosyal medya açıklamasında ise, “Sayın Valimizin başlatmış olduğu Elazığ'ı tanıtma kampanyası EMİTT Turizm Fuarında da devam etmektedir. #cometoelazig sloganı ile büyük kitlelere ulaşan Elazığ, EMİTT Turizm fuarın da yoğun ilgi görmektedir” ifadelerini kullandı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım da bu paylaşımları Retweetleyerek, Elazığ’ın tanıtımına Elazığ’dan katkı sağlıyor.