Elazığ STK Platformu Ülke ve Elazığ Gündemiyle İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından ülke ve Elazığ gündemiyle ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada orta hasarlı binalara değinilerek, “konutların yahut işyerlerinin hasar tespitlerinde orta hasar kavramının kaldırılıp sadece hasarlı veya hasarsız olarak değerlendirmeye tabi tutulması gerektiğine inanıyoruz” denildi.

Elazığ STK Platformu Ülke ve Elazığ Gündemiyle İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ STK Platformu ülke ve Elazığ gündemiyle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle; “Elâzığ Sivil Toplum Kuruluşları olarak gündeme dair şehrimizdeki bazı sıkıntıları kamuoyuna duyurup yetkililerimizden bu hususlarda duyarlı davranmalarını talep ediyoruz.

 

“MECLİSTE KAVGALAR ETMELERİ TOPLUM TARAFINDAN HAYRETLE KARŞILANMAKTADIR”

Öncelikle içinde bulunduğumuz şu sıkıntılı dönemde birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız. Özellikle siyasi partilerimizin topluma örnek olacak davranışlar sergilemesi gerekirken M. Vekillerinin mecliste Cumhurun Reisine hakaret etmesi ve mecliste kavgalar etmeleri toplum tarafından hayretle ve yergi ile karşılanmaktadır. Bu türden kısır tartışmaların; gerçekleştikleri ortamları ve toplumu germekten ve toplumda birlik ve beraberliğe darbe vurmaktan başka bir işe yaramayacağı muhakkaktır.

 

“KAOS VE KARGAŞA ÇIKARMAK PEŞİNDE OLDUKLARINI GÖZLEMLİYORUZ”

Ayrıca, son günlerde devlet olarak bir operasyon ve savaş hali üzere iken içeride bazı mihrakların halkımızı türlü tahriklerle kışkırtıp kaos ve kargaşa çıkarmak peşinde olduklarını gözlemliyoruz. Bu konuda halkımızın tahriklere kapılmadan sağduyu ile hareket etmelerinde önemli mülahazalar ön görüyoruz.

 

ORTA HASARLI BİNA KAVRAMI HALKIMIZIN KAFASINI KARIŞTIRMAKTA”

Özelde ise, Elazığ olarak yaşadığımız afet sonrasında devletimiz ve milletimiz el ele vererek yaralarımızı sarma yolunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalar içerisinde depremde zarar gören “orta hasarlı bina” kavramı halkımızın kafasını karıştırmakta ve halkımız artık bu binalarda oturmaktan çekinmektedir. Birçok Vatandaşımızdan duyduğumuz serzenişlerde; bu orta hasarlı binalarında yapacakları güçlendirmenin geçici çözüm olduğunu, konutlarının zaten eski yapılar olduğu için inşaat malzemelerinin kalitesinin düşük olduğunu, birkaç yıl sonra bu konutlarının tekrar yıkılıp yeniden yapılması gerekebileceğini söylüyorlar.

“HASARLI VEYA HASARSIZ OLARAK DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTULMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Ayrıca depremde yıkılan yahut hasar gören iş yerleri sahiplerinin mağdur edilmemesi hususunda dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Tüm bu nedenlerden dolayıdır ki konutların yahut işyerlerinin hasar tespitlerinde orta hasar kavramının kaldırılıp sadece hasarlı veya hasarsız olarak değerlendirmeye tabi tutulması gerektiğine inanıyoruz.

“SOLUNDUĞUNDA AKCİĞER KANSERİNE YOL AÇABİLECEK ZARARLARININ OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Öte yandan malum sayısı 1000’i geçen binalar yıkıldı ve daha binlerce bina yıkılacak. Yaptığımız araştırmalara göre yıkımlar esnasında ortaya çıkan beyaz tozun içerisinde “Asbest” maddesinin olduğu ve bu maddenin kanserojen bir madde olduğu için insanlar tarafından solunduğunda akciğer kanserine yol açabilecek zararlarının olduğunu tespit ettik. Haliyle bu hususta da yapılabilecek işlemler ve alınabilecek önlemlerin ivedilikle yerine getirilmesini yetkililerden talep ediyoruz”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
erol
erol - 4 yıl Önce

Abdullahpaşada tek katlı dükkanlardan karot alındıda 40 yıllık orta hasar binalardan neden karot alınmadı

hoca
hoca - 4 yıl Önce

Öncelikle binalara yapılacak risk analizini çok iyi yapmak gerekir. Ardından, güçlendirme yeterli ise güçlendirilecek noktalar tek tek beyan edilmeli, tekniğe uygun biçimde güçlendirilmelidir. Nasıl ki bir otomobili kaza yapana kadar çöpe atmıyor onarıyorsak, binalar için de iyi bir analizden sonra onarım yoluna gidilebilir. Bu yüzden bilinçli konuşmak gerekir, rastgele şu şöyle olsun bunu canım böyle istedi demek biraz fazla keyfiliğe giriyor.

ali kaya
ali kaya - 4 yıl Önce

Malatyada olduğu gibi diyeceğiz gene napalım kaderimiz. orta hasarlı evler ağır hasara dönüştürülmeli.

Elazığ
Elazığ - 4 yıl Önce

Orta hasar kavramı kabul edilebilecek bir şey değildir. 30 yıl önce temeli atılmış binamıza orta hasar verildi. Bakan C-25 veya C-30 betonu olmazsa yıkarız diyor bizim bina çıksa çıksa C-5 çıkar hala güçlendirme diyorlar. Birileri memleketimize ve insanımıza sahip çıkmalı

SIRADAKİ HABER

banner137