Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, 17 ilde sebze ve meyve ticaretindeki lojistik altyapının geliştirilmesine yönelik teşvik verileceği bildirilmişti. Elazığ Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan da yaptığı açıklamada, süper teşvik alacak illerin arasında Elazığ’ın da bulunduğunu söyledi.

Başkan Alan açıklamasına şöyle devam etti: "Gazetede süper teşvik haberini takip edince bakanımız Bülent Tüfekçiyi aradım. Dedim ki, "Bu 17 pilot il içerisinde Malatya, Diyarbakır var. Üyelerimiz ve esnaflarımız, "hani Bülent Bey bizim Elazığ'ın da bakanıydı" diye bana serzenişte bulunuyorlar." Bakan Bülent Tüfekçi de, "Ben Elazığ'ın da bakanıyım. Elazığlılar rahat olsun. Elazığlılarda bu konu içerisinde. Elazığ ve farklı illerde bu konuya dahil edilmiştir. Elazığ için Mobilbahis bu teşvik hayırlı uğurlu olsun" dedi. Ben de sebze hali esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hiçbir sıkıntı yok. Bakanımız Tüfenkçi de en kısa zamanda Elazığ'a gelecek. Elazığ'da bunun açıklamasını yapacak. Bana da, benim adıma böyle bir açıklama yapmamı söylediği için teşekkür ediyorum bakanımıza. Elazığ bu konuda da hak ettiği yere geldi" 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, 250 bin lira ila 2 milyon lira arasında değişen teşvikler kapsamında, bu alandaki yatırımların azami yüzde 75'inin karşılanacağı duyuruldu