Elazığ Tanıtım Günleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Dönmez: Hedef Elazığ’ı tüm zenginlikleriyle tanıtmak.

Elazığ Tanıtım Günleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Ankara Elazığ Kalkınma ve Tanıtıma Vakfı ile Ankara Elazığ Kültür Derneği tarafından organize edilen, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile ilimizdeki kurum ve kuruluşlar ile STK’lar tarafından desteklenen 2. Elazığ Ankara Tanıtım Günleri’nin istişare toplantısı Valilik Toplantı Salonunda geniş katılımla gerçekleştirildi.

Hedef Elazığ’ı Tüm Zenginlikleriyle Tanıtmak

Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Ankara Elazığ Kalkınma ve Tanıtıma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, Ankara Elazığ Kültür Derneği Başkanı Prof.Dr. Haşim Çakırbay, kurum ve kuruluşlar ile STK temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Dönmez, hedeflerinin tüm zenginlikleriyle 05-08 Ekim 2017 tarihleri arasında Elazığ’ın başkentte etkili bir şekilde tanıtımını yapmak olduğunu söyledi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan da yaptığı değerlendirmede, Elazığ’ın çok önemli potansiyel kaynakları olmasına rağmen tanıtım noktasında çok eksiklikleri olduğunu ifade etti.

“Yapılan araştırmalarda yaşanabilir ve yatırım yapılabilir iller sıralamasında ilimiz 19. Sırada yer alıyor.”

Başkan Alan, “Ankara Kalkınma ve Tanıtıma Vakfı ile Ankara Kültür Derneğimizin çok değerli başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle tüm hazirunu bugün misafir eden Sayın Valimize öncelikle teşekkür ediyorum. Elazığ için çok önemli bir gündem maddesiyle bir araya gelmiş bunuyoruz. İlimizin zengin kaynakları ile özellikle Cazibe Merkezleri kapsamında yer alması ve aynı zamanda teşviklerde 6. Bölge desteklerinden ilimizin yararlanıyor olması yatırımlar açısından çok önemli iki gelişmedir. İlimizin tüm bunlarla birlikte altyapı, ulaşım, eğitim, yaşam kalitesi, şehirleşme, nitelikli insan gücü, ulaşım ve güvenlik gibi konularda bölgede çok önemli bir noktadadır. Yapılan araştırmalarda yaşanabilir ve yatırım yapılabilir iller sıralamasında ilimiz 19. Sırada yer alıyor. Bunu tüm Türkiye’ye en etkili şekilde anlatmamız gerekiyor. İşte tanıtım günleri bu anlamda Elazığ için çok önemli bir fırsattır. Geçmiş yılların tecrübelerini göz önünde bulundurarak yapılan hataların ve eksikliklerin tekrarlanmaması anlamında ilimizde çok iyi bir koordinasyon sağlanarak hazırlanılması amacımıza ulaşmamızda etkili olacaktır. Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak faaliyeti sonuna kadar destekliyor ve üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Ankara Elazığ Kalkınma ve Tanıtıma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ile Ankara Elazığ Kültür Derneği Başkanı Prof.Dr. Haşim Çakırbay’da tanıtım günleri ile ilgili yapılan hazırlıklar hakkında bilgiler vererek organizasyonun başarıya ulaşması noktasında Elazığ’da tüm kesimlerin birlik ve beraberlik içerisinde faaliyeti sahiplenmesi olduğunu ifade etti.

Toplantıya katılanlar daha sonra beklenti ve düşüncelerini dile getirerek hazırlıklar için İl Turizm Müdürlüğü öncülüğünde bir komisyon kurularak çalışmaların yürütülmesi kararını aldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137