Elazığ Ticaret Borsası Ürün İhtisas Borsası Acentesi Oldu

Elazığ Ticaret Borsası Türkiye Ürün İhtisas Borsası ile acentelik sözleşmesi imzaladı. TOBB ve Ticaret Borsaları tarafından kurulan TÜRİB'in acenteliğini alan Elazığ Ticaret Borsası Elektronik Ürün Senetleri'ne ilişkin borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirebilecek.

Elazığ Ticaret Borsası Ürün İhtisas Borsası Acentesi Oldu

Elazığ Ticaret Borsası Türkiye Ürün İhtisas Borsası ile acentelik sözleşmesi imzaladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, 2018 yılında kuruluşu gerçekleştirilen ve TOBB ve ticaret borsalarının kurucu ortağı olduğu TÜRİB'in faaliyete geçtiğini belirterek, artık elektronik ürün senetleri alım-satım işlemlerinin yatırımcılar tarafından aracı olmaksızın //www.turib.com.tr adresinden 'TÜRİB İşlem Platformu' üzerinden gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

DUMANDAĞ: TÜRİB’E ACENTELİK HİZMETİ VERİLECEKTİR

Elazığ Ticaret Borsasının sözleşme imzalayarak TÜRİB’in acentesi olduğunu aktaran Başkan Dumandağ açıklamasında, “TÜRİB’in faaliyete geçmesi ile birlikte Ticaret Borsaları tarafından TÜRİB’e acentelik hizmeti verilecektir. Bu kapsamda Elazığ Ticaret Borsamız TÜRİB ile sözleşme imzalamak suretiyle TÜRİB Acentesi olmuştur. Elazığ Ticaret Borsası, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Muş illerinin kapsayan çalışma alanında Türkiye Ürün İhtisas Borsası hizmetini verecektir. TURİB KAYIT İŞLEMLERİ ELÜS işlemi gerçekleştirmek isteyen yatırımcıların TÜRİB’de işlem yapmaya başlamadan önce gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı belirtilen tüm bilgi ve belgelerle birlikte Borsamıza başvurmak suretiyle kayıt altına alınması zorunludur. Sunulan belgelerin TÜRIB sistemine girişi yapılarak yatırımcı kaydının ve ilgili belgelerin tamamlanması ile kayıt işlemi tamamlanmaktadır ”dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2019, 15:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137