Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Üniversitesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Kur İl Müdürlüğü ortaklığında, işletmelerin ara eleman problemini çözmek için hazırlanan MEGİP Projesi kapsamında, Fırat Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol imzalandı.

Protokol imza törenine, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Doç. Dr. Fatih Özek ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

ARSLAN: ELEMANLARIMIZ BUNU FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜP KIYMETİNİ BİLECEKTİR

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, imzalanan protokolün önemine değinerek, “Bugün birkaç aydır temellerini atmış olduğumuz MEGİP projesiyle alakalı çözüm ortağımız üniversitemizle birlikte inşallah protokolümüzü imza altına almak adına bir aradayız. Projenin başlangıcından beri, fikrini ortaya koyduğumuzdan beri bizlerle hareket etme noktasında bizlerin yanında olan ve bizlere yardımcı olan üniversitemizin rektörü, rektör yardımcıları ve değerli yöneticilerine, hocalarına teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki bu proje ile birlikte ara eleman problemini belirli ölçüde, ciddi ölçüde çözebilme fırsatı bulacağız. Şu anda faaliyete geçen 3 tane kursumuz var. Bunlar başlangıç. 9 ana dalda sınıflarımızı açıp eğitim sistemini başlatıp eğitimlerini alan elemanlarımızın iş hayatı ile buluşmalarını sağlayacağız. Üniversitemizin bu konudaki bilgisi, birikimi, deneyimi, mevcut eğitim kadrosu fiziki şartları ile olağanüstü seviyede. Bu bizim için gerçekten ciddi anlamda bir fırsat. Eğitimini alan elemanlarımız bunu fırsata dönüştürüp kıymetini bilecektir. İş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman profilini çizerek Elazığ’ın ekonomisinde Elazığ’ın ekonomisinin kalkınmasında onlarda bire paydaş olacaktır”dedi.

DEMİRDAĞ: İŞKUR, ETSO VE FIRAT ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ GÜZEL BİR ÖRNEK

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği protokolü kapsamında, Fırat Üniversitesi olarak Ticaret Odasına her türlüğü desteği vereceklerini ifade ederek, “Önce planladığımız ve şu anda uygulama safhasında devam eden MEGİP Projesi, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği projesi kapsamında protokol imzalama töreninde bir arada bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. bu protokol çerçevesinde diğer paydaş kuruluşlardan biri de İŞKUR. İŞKUR, ETSO ve Fırat Üniversitesi işbirliği, güzel bir örnek. Hem kurumlar arası işbirliği hem de Üniversite sanayi işbirliği kapsamında ihtiyaç duyulan alanlarda üniversitenin üzerine düşmesi gerekeni yapması açısından ben bunu anlamlı buluyorum. Fırat Üniversitesi ön lisans ve lisan programları, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yere ne ise ihtiyaç olan alanları eğitim alanlarında revize etmekte. Ama eğitim dinamik bir süreç. Bunun birde uygulama kısmı var. Bu proje ile de özellikle iş aleminin ihtiyaç duyduğu ara elemanların hızlı temini açısından anlamlı buluyorum. Bu programdan eğitimden geçen çocuklar hem eğitim sürecinde ücret alıyor hem de iş garantili bir eğitim programı olması açısından önemli buluyorum” diye kaydetti.