ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİNDEN TARİHİ KARAR

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ merkezli yaşanan deprem felaketi sonrasında yaraların sarılması ve iş dünyasına bu geçiş döneminde destek olunması amacıyla 25 Şubat 2020 tarihlinde toplanan Elazığ TSO Meclisi tarihi bir karara imza atarak oda Üyelerinin geçmiş borçlarının Mücbir Sebep dolayısı ile silinmesini kararlaştırdı.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİNDEN TARİHİ KARAR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Başkanlığında 25 Şubat 2020 tarihinde toplanan ve yaklaşık 3 saat süren Meclis Toplantısında Oda tarihinde bir ilk olan tarihi karar alındı.

YAŞAR: BU TARİHİ KARARA İMZA ATAN TÜM MECLİS ÜYELERİMİZİ KUTLUYORUM

Meclis Başkanı Yaşar konuyla ilgili değerlendirmesinde, “ 5174 Sayılı TOBB Kanunun ilgili maddesi hükmünce Oda-Borsa Meclislerine verilen Mücbir Sebep yetkisi kullanılarak 2018 yılı dahil olmak üzere geriye dönük Oda üyelerinin tüm borçlarının Meclis Kararı ile silinme kararı alınmıştır. 31 Mayıs 2020 tarihine kadar bu fırsattan yararlanmak isteyen Üyelerimizin Odamıza dilekçe ile başvuruda bulunarak, 2019 ve 2020 yıllarına ait borçlarını da sadece ana para ödemesi ile 6 taksitte yapılandırabileceklerdir. Bununla birlikte geçmiş dönem borcu olmayan Üyelerimizin de 2020 yılı aidatı %20 indirimle tahsil edilecektir. Bu tarihi karara imza atan tüm Meclis Üyelerimizi kutluyorum” dedi.

YAŞAR: MİLLETİYLE OMUZ OMUZA VERDİĞİ MÜCADELE TAKDİRE ŞAYAN OLMUŞTUR

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “24 Ocak 2020 tarihinde ilimiz merkezli 6.8 şiddetindeki deprem ilimizde ve Malatya’da can kayıplarına neden olmuş ve ilimizde çok büyük bir felakete yol açmıştır. Ben öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. İlimizin ve ülkemizin bir daha böylesine büyük acılar yaşamamasını Yüce Allah’tan diliyor, şahsınızda bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Deprem felaketinin hemen ardından Odamızda oluşturulan kriz masası ile 24 saat esaslı olmak üzere büyük bir özveriyle canla başla koşturan Meclis, Yönetim Kurulu, Meslek Komitesi Üyeleri, Personellerimiz ve tüm üyelerimize en kalbi duygularımla şükranlarımı arz ediyorum. Tüm halkımızın da yaşanan bu ağır felaket karşısında devletiyle milletiyle omuz omuza verdiği mücadele takdire şayan olmuştur. Depremin ilk saatlerinden bugüne kadar devletimiz de tüm imkanları ile Elazığ’ın yanında olmuş, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilgili bakanlara kadar tüm kurum ve kuruluşları ile seferber olmuşlardır” diye kaydetti.

YAŞAR: DİLE GETİRME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Ahmet Yaşar, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaşanan felaketin hemen ardından Odamızda ekonomiyle ilgili STK’ların katılımı ve konusunda uzmanlarımızın iştiraki ile tüm toplumun hissedeceği şekilde yaraların sarılması, yaşanan travmanın atlatılması, ekonominin çarklarının durmaması, işsizlik sorununun patlamaması, sosyal hayatın en az hasarla normale dönmesi, ilimizden göçün olmaması ve iş dünyasının bu geçiş döneminde desteklenmesi amacıyla 12 maddeden oluşan bir rapor oluşturmuştur. Hazırlanan bu raporumuz Sayın Başkanımız tarafından ilimiz Valisi, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızla paylaşıldıktan sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız, İlgili Bakanlıklar, TOBB ve diğer muhataplarına ulaştırılmıştır. Hazırlanan raporumuzda yer alan taleplerimiz hakkında, Sayın İçişleri Bakanımıza, Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımıza, Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza STK’ların da katıldığı toplantılarda Sayın Başkanımız ve şahsım bilgi vermiş ve taleplerin ehemmiyetinin altı önemle çizilmiştir. Yine bu raporumuz medyamız aracılığı ile kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Raporda yer alan taleplerin ısrarla takipçisi olmaya ve her platformda dile getirme çalışmalarımız devam etmektedir. Çünkü hazırlanan bu rapor, Elazığ’ın geleceği, toplumun umudu ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuz gereğidir” ifadelerini kullandı.

YAŞAR: BİR KEZ DAHA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM

Başkan Yaşar, “5 bin yıllık kadim şehir Harput’un devamı olan Kentimizin yaşanan bir deprem felaketinden sonra kaderine terk edilip, büyük göçlerle niteliksiz hale gelmesi ve sahip olduğu kültürden ve üstlendiği tarihi misyondan uzaklaşmasına göz yummak çok ağır bir vebaldir. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bu şehirde 100 yıldan beri sadece ekonomi ile iştigal etmemiş, toplumun tüm yaşam alanlarına dokunmuş ve bu misyonu ile bugünlere gelmiştir. İçinden geçmekte olduğumuz bu süreç belki ilimiz tarihinin en ağır günlerini oluşturmaktadır. Dolayısı ile şehrin yıkılması bizlerin 24 Ocak tarihinden daha fazla dik durmamızı gerektirmektedir. Bu tarihi sorumluluk ve bilinçle depremin üzerinden geçen 1 aylık zaman dilimi içerisinde mücadelemiz kesintisiz olarak STK’larımızla birlikte devam etmiştir. Depremin yaralarının sarılması, ilimizin modern kent kimliği ile mamur hale getirilmesi için bundan sonra da bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle Toplantımızın Gündem Maddelerinin görüşülmesine geçiyor, bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
kerim önal
kerim önal - 4 yıl Önce

odadan daha aktif rol almasını, bütün odaları ve STK ları toplayıp en az 2 gün sürecek çalıştay yapmasını bekliyoruz

Adil
Adil - 4 yıl Önce

Ne oldu birden etso ..hayırdır eski başkan idris alan konuştu ..birden akıl başınıza geldi..idris başkandan örnek alın..gerçekleri yansıtan bâskan idris alan

hıdır cömert
hıdır cömert - 4 yıl Önce

çok saçma bir karar aidatını zamanında ödeyen dürüst esnaf her zaman olduğu gibi gene mağdur böyle birşeyin olması haksızlık

SIRADAKİ HABER

banner137