TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü, IPARD II programının 1. Çağrısında sözleşme imzalayan yatırımcılara 60 milyon TL’yi dağıtmak için saha ziyaretlerini sürdürüyor.

İl Koordinatörü Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz, zaman zaman projelerden sorumlu yerinde kontrol uzmanlarıyla beraber saha ziyaretlerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını, yatırım aşamasında önceden önlenebilecek hataların oluşmaması için yatırımcıyla diyaloğun aksamaması gerektiğini söyledi.

“BÜYÜK BAŞARILARIN TEMSİLİYETİNDE EN ÖN SIRADALAR”

Yılmaz “2012 den beri TKDK’yı taşrada en iyi şekilde vatandaşa tanıtmaya çalışıyoruz. Bina içerisindeki güvenlikçisinden, sahadaki uzmanına kadar TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün hangi misyon ve vizyonla hareket ettiği bilinciyle çalışıyoruz. Temsil noktasında devletin nasıl vatandaş odaklı, nasıl yatırım odaklı hareket ettiğini gösterebilmek için üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle ofiste, sahada yatırımcıya en üst derecede katkı sunmak hedefimizle çalışmamızı sürdürüyoruz.  Sorununu sıkıntısını anlatmak için bize gelecek yatırımcımızın tam da bu inşaat sezonunda işini aksatmaması ve gerekse idare noktasında da konuya hakim olabilmek için bu ziyaretlerin ne kadar önemli olduğu bilincindeyim. Bu yatırımcılarımız büyük başarıların temsiliyetinde en ön sıradalar. Onlar, yatırım yapma cesareti göstermeseydiler, bu ülkeye hizmet etmek için üretim anlayışına yönelmeseydiler biz de bu gün 42 ilin arasından Elazığ’ın birinciliğini konuşmuyor olacaktık. Bu güzel diyaloğun ve başarıların devamını güzel örneklerle taçlandırmak istiyoruz. Biz, kurum olarak desteklemelerimizi yatırımcılarımıza dağıtmakta ısrarcıyız, inşallah yatırımcılarımız da sözleşmelerine eksiksiz uyup hibeleri tam almakta ısrarcı olurlar ”diye konuştu.

“ÜLKE EKONOMİSİNE VE İSTİHDAMINA UZUN VADEDE OLUMLU YÖNDE ÇOK ŞEY KAZANDIRACAKTIR”

Tarım ve hayvancılık sektöründeki hibe desteğinin ülke tarımına ve hayvancılığına sağlayacağı katkının etkisinin uzun vadede daha güçlü bir şekilde hissedileceğini ifade eden Yılmaz “ IPARD II programının ilk çağrısında sözleşme imzalanabilecek proje sayısının dokuz katı oranında bir proje başvurusu yapıldığını, bu noktadan bakıldığında da kurumun güven noktasında ne kadar iyi bir yerde olduğunun işaretidir. TKDK destekleri ülke ekonomisine ve istihdamına uzun vadede olumlu yönde çok şey kazandıracaktır. Şu ana kadar ki kazanımlarına bakıldığında müthiş bir proje kültürü oluşmuş durumda. Devletin üretim için yatırımcıya sunmuş olduğu imkanların gerçekçiliği görülmüş, babadan dededen kalma işletmelerin getirisi unutulmayıp bu taçlandırmayı yeni işletmelerle sürdürme inancı kazanılmıştır. Çarpan etkisi çok büyük olan yatırım alanlarına destek veriyoruz. Yaşam ve doğa dostu yeşil bir kurum bilinciyle yenilenebilir enerji projelerinin hayata geçmesi için projelerimizle katkı sunmaya çalışıyoruz. Eylül ayı içerisinde proje kabulü yapacağımız ‘Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması’ tedbiriyle, hayvansal ve tarımsal ürünlerden katma değerli farklı ürünlerin pazarda yerini alabilmesi için bu ekonomik döngüye adeta can suyu olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umarım bu yapılan ve yapılacak yatırımlar yıllar sonra Elazığ’ın refahına en iyi derecede fayda sağlayan yatırımlar olacaktır” dedi.

“ELAZIĞ’ DA BÖYLE BİR KURUMUN VARLIĞI BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR FIRSATTIR”

Saha kontrollerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren yatırımcılar, “Elazığ’ da böyle bir kurumun varlığı bizim için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Kurumla sürekli diyalog halindeyiz. Bizler de üretenler sınıfına geçip ilimize ve ülkemize üretici olarak hizmet etmek için yatırımlarımızın bir an önce faaliyete geçmesi için çalışıyoruz” dediler.