Elazığ TSO 2021 Yılı İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 2021 yılı ilk Meclis Toplantısı Meclis Başkan Vekili Veli Aksu başkanlığında Meclis Üyelerinin katılımı ile zoom üzerinden gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aksu, tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen Elazığ TSO’nun yeni yılda çok daha proaktif bir duruş sergileyerek ilin kalkınma ve gelişmesi için mücadele edeceğini ifade etti.

Elazığ TSO 2021 Yılı İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

ELAZIĞ TSO ÇOK YOĞUN BİR MÜCADELE VERDİ

Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu toplantının açılış konuşmasında “Yapılan çalışmalar, hedefler ve Elazığ TSO’nun misyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Çok Değerli Meclis Üyelerimiz, 2021 Yılı Ocak ayı Olağan Meclis Toplantımızı açarken hepinizi Başkanlık Divanımız adına selamlıyorum. Meclis Başkanımız Sayın Ahmet Yaşar’ın il dışında ani gelişen programı nedeniyle toplantımıza başkanlık edemedi. Kendisinin hepinize ayrı ayrı selamlarını iletmek isterim. Çok Değerli Arkadaşlar; Malumunuz olduğu üzere 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremde ilimizde 41 vatandaşımız maalesef yaşamını yitirdi. Yine COVİD-19 salgını nedeniyle de çok sayıda tanıdıklarımızı, yakanlarımızı yitirdik. Öncelikle her iki felakette hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

YENİ DÖNEMDE PROAKTİF DURUŞUMUZU DEVAM ETTİRECEĞİZ

Başkan Vekili Veli Aksu, “Değerli Arkadaşlar; 2021 yılı ile birlikte yeni bir dönem başladı. Hem deprem hem COVİD19’un ekonomimiz üzerindeki tahribatını yıl boyunca hepimiz en derinden yaşadık. Bu sürecin etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Yönetim Kurulumuzun, Meclisimizin ve tüm Meslek Komitelerimizin çok yoğun girişimleri, talepleri ve önerileri oldu. Bu talepler devletimizin zirvesine, ilgili bakanlıklara, kurumlara ve TOBB’ye ulaştırılmış ve bir çok toplantıda sözlü olarak ta ifade edilmiştir. Bu talepler içerisinde çözüme ulaşanlar, kısmen çözülenler ve değerlendirme dışı kalanlar olmuştur. Ancak biz Oda olarak hem üyelerimizin hem de tüm iş dünyası ve halkımızın sorun ve beklentileriyle ilimizin kalkınma ve gelişme sürecinde ihtiyacı olan tüm girişimleri ve hamleleri yapmaya devam edeceğiz. Yaşanmış olan felaketlerin arkasına sığınarak ya da tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin bizi nereye sürükleyeceğini beklemeden proaktif bir duruş sergileyerek topluma kanaat önderliği yapma gibi Odamızın çok önemli bir misyonu var” diye kaydetti.

ELAZIĞ TSO’NUN TARİHİ MİSYONUNA YAKIŞIR İŞLER YAPIYORUZ

Başkan Vekili Veli Aksu, “1884 yılında kurulan Odamız bugüne kadar toplum içeresindeki bu duruşuna bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu muhakkaktır.

Bu nedenle; Odamız ve tüm paydaşlarımızla birlikte başlatmış olduğumuz; Elazığ 2.OSB, Tarıma Dayalı Besi OSB, Elazığ Jeotermal Sera OSB, Karakoçan, Palu, Kovancılar Karma OSB, Sektörel Sanayi Siteleri, Elazığ TSO ve Paydaşlar öncülüğünde kurulan 5 ayrı üretim Kooperatifi ve Birlikler, Odamız tarafından hazırlanan AB ve Yerel Kaynaklı Projelerimiz 2021 için ilin çok değerli ve Elazığ’ın geleceğidir” diye ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137