Elazığ TSO Başkanı Arslan: “Çok değerli bir destek olmuştur…”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan değerlendirmelerde bulundu. Başkan Arslan değerlendirmesinde, “İçinden geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte iş dünyası olarak düşük faizli kredi destek paketini, ekonominin lokomotif sektörleri olan inşaat, otomotiv, turizm ve dayanıklı tüketim malzemeleri gibi sosyal hayatı bütünüyle etkileyecek olması nedeniyle çok değerli buluyoruz” dedi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: “Çok değerli bir destek olmuştur…”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan,  değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ TSO Başkanı Arslan, yaptığı değerlendirmede, inşaat, otomotiv ve turizmin sektörleri ile dayanıklı tüketim malzemeleri gibi sosyal hayatı etkileyecek düşük faizli kredi destek paketinin iş dünyasının içinden geçmekte olduğu bu zor dönmede çok değerli olacağını ve vatandaşların da motivasyonunu yükselteceğini ifade etti.

ARSLAN: GERİ ÇEVRİLMEMESİ İSE EN ÖNEMLİ BEKLENTİMİZDİR

Düşük faizli kredi destek paketini, ekonominin lokomotif sektörleri olan inşaat, otomotiv ve turizmi destekleyecek olması bakımından çok değerli bulduklarını ifade eden Başkan Arslan, “Kamu bankaları, Türk ekonomisini pandemi öncesi canlılığa kavuşturma noktasında anlamlı bir sorumluluk üstlenmiştir. İç talebin canlandırılmasına, harcamaların artırılmasına yönelik bu hamleyi iş dünyası olarak takdirle karşılıyoruz. Bu süreçte kredi talebinde bulunan vatandaşların sudan sebeplerle geri çevrilmemesi ise en önemli beklentimizdir” dedi.

ARSLAN: EKONOMİNİN ÇARKLARININ DA NORMALLEŞMESİNİ SAĞLAYACAKTIR

Salgınının tüm dünyada ve ülkemizde sadece arz tarafına değil, talep tarafına da ket vurduğunu belirten başkan Arslan, “Arzı eski seviyeye taşıyacak şey kuşkusuz taleptir. Dolayısıyla talebi canlandıracak adımlara özellikle ihtiyacımız vardı. Kamu bankalarının başlattığı bu süreci, özel bankaların da aynı titizlikle uygulaması çok yararlı olacaktır. Böylece iç talep daha da artarak ekonomiye olumlu katkıda bulunacak ve en önemli sorunlarımızdan biri olan işsizlikte düşmeye başlayacaktır. Normalleşme takvimi ve yaz aylarının gelmesi ile pek çok sektörde ertelenen talebin devreye girmeye başlayacağı bugünlerde, açıklanan kredi paketinin çarkları hızlandırıcı bir etki yapacağına inanıyorum. Daha önce de açıkladığımız gibi bankacılık sektörünün iç talebi daha da artıracak ve geliştirecek işler yapması, kontrollü normalleşme döneminde ekonominin çarklarının da normalleşmesini sağlayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137