Elazığ TSO Heyeti Baskil’de

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Yönetim Kurulu ile Meclis Üyelerinden oluşan heyet Baskil ilçesinde işletme ve protokol ziyaretlerinde bulundu. İlçenin önemli tesislerinde olan Baskay ve Kilbas işletmelerini ziyaret eden Elazığ TSO heyeti üretim ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

Elazığ TSO Heyeti Baskil’de

İLÇELERİMİZ KALKINMADAN ŞEHRİMİZ KALKINAMAZ

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ve Elazığ TSO heyeti, Baskil ilçemizdeki sanayi tesislerini ve Oda üyesi işyerleri ile Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ı ziyaret ettiler. Heyet, Baskil’de ki temasları kapsamında ilk olarak Baskay Kayısı İşleme Tesisini ziyaret ettiler. İlimizin yöresel ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi anlamında önemli bir ihtiyacını karşılayan Baskay Kayısı İşleme Tesisi’ni ilimize kazandıran işletme temsilcisi Ahmet Yeli’den tesis ile ilgili olarak bilgi aldılar.

Elazığ TSO heyeti daha sonra Baskil’in istihdam anlamında önemli sanayi kuruluşlarından olan ve 118 kişinin istihdam edildiği Kibas Tekstil’i de ziyaret ederek tesis ve üretilen ürünler ile ilgili bilgi aldılar. Sanayi tesislerinin ardından Baskil halkı ve esnaflarla da bir araya gelen Başkan heyet, Baskillilerden yoğun bir ilgi gördü.

Burada bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, ilçelerin kalkınma ve gelişmesi sağlanmadan Elazığ’ın bir bütün olarak kalkınmışlığından söz edilmeyeceğini ifade ederek, “İlçe ziyaretlerimiz kapsamında bugün Odamız Yönetim Organlarının katılımı ile sadece Elazığ’ın değil bölgemizin ve ülkemizin de tarımsal anlamda en önemli bölgelerinden biri olan Baskil İlçesindeyiz. İlçenin yalnız kayısı üretimi yıllık ortalama 50 bin ton civarında. Bu çok büyük bir potansiyeldir. Bununla birlikte ilçenin sebze ve meyve üretiminde de çok önemli bir yeri var. Oda olarak bu bölgeye özellikle Gıda İhtisas OSB kurulması yönünde Valiliğimiz öncülüğünde, Fırat Kalkınma Ajansımızla birlikte çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah bu altyapının oluşması ve 2.OSB’nin de faaliyete geçmesiyle birlikte başta yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik olmak üzere tekstil gibi emek yoğun sektörlerde ilimizin çok önemli bir atılım yapacağına inanmaktayız. Bu ziyaret ve istişarelerimizi ilçelerimizin talep ve beklentilerini yerinde görüp değerlendirme anlamında önemsiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ve Elazığ TSO heyeti Baskil’de ki temaslarını Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ı ziyaret ederek sonlandırdı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137