Elazığ Ticaret Sanayi Odası Erzurum’da düzenlenen programa katılarak Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzurum Ticaret Borsası’nde ziyarette bulundu.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB) Eximbank İrtibat Bürosu’nun açılış programı ve “Ekonomi ve Dış Politikada Güncel Gelişmeler” konulu panele katılmak üzere Erzurum’a giden Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Zülfü Altıntaş, programlarına Erzurum Ticaret Borsası ve Erzurum TSO’yu ziyaret ederek başladılar. Erzurum Ticaret Borsasını ziyarette Başkan Yıldırım Hakan Oral tarafından karşılanan Elazığ heyeti daha sonra, Erzurum TSO’da Meclis Başkanı Saim Özakalın ile bir araya geldiler. Her iki ziyarette, ülke ve bölge ekonomisiyle ilgili görüş alış verişinde bulunularak bölgesel işbirliği hususları değerlendirildi.

ÖZKALIN: ÜLKE EKONOMİSİ HAK ETMEDİĞİ BİR DÖNEMİ YAŞIYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzurum TSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, bölgedeki illerin ekonomik anlamda benzer sıkıntıları olduğunu ve ülke ekonomisinin hak etmediği bir dönem yaşadığını belirterek, bu sıkıntılı dönemin el birliği ile hareket edilerek, üretime ve sanayiye daha çok destek vermek suretiyle aşılacağına inandığını söyledi.

ARSLAN: TÜM ODALARA DAVETİYELERİMİZİ GÖNDERDİK

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan da, “Türkiye’nin, yapısal reformlara hız verdiği ve ekonomik anlamda tam sıçrama yapacağı bir zamanda, dış faktörlerin de etkisiyle bir takım problemlerle karşı karşıya bırakılmaya çalışıldığını kaydederek, ülkenin iş dünyasının kararlı duruşu ile inşallah kısa sürede hak ettiği yere geleceğini söyledi. Arslan, Ekim ayı içerisinde tüm bölge odaları ile Elazığ’da ilk istişare toplantısını da yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Doğu Anadolu Bölgemizde yer alan tüm Oda ve Borsa Başkanlarımızla Ekim ayının ilk yarısı içerisinde bölgesel bir değerlendirme toplantısı yapma hususunda çalışmamız söz konusu. Tüm Odalara davetiyelerimizi gönderdik. Bölgenin lokomotifi Odalardır. Bizlerin güçlerini birleştirmesi bölgenin gücünün ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Bu nedenle ilkini yapacağımız toplantı ile bölgemiz adına çok önemli bir süreci de başlatacağız. İnşallah Erzurum Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odamızı da toplantımızda ağırlayacağız” dedi.

Ziyaretlerin ardından Elazığ TSO heyeti Eximbank İrtibat Bürosu’nun açılış programı ve “Ekonomi ve Dış Politikada Güncel Gelişmeler” konulu panele katıldılar. Elazığ TSO heyeti Erzurum programı kapsamında Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve DAİB Başkanı Ethem Tanrıver ile de birer görüşme gerçekleştirerek her iki kurumun Elazığ’da şube açması konusunda görüş alışverişinde bulundular. DAİB Elazığ irtibat ofisinin kısa sürede açılması için kararın alındığı, Eximbank irtibat bürosu için ise sürecin başlatılacağı ifade edildi.