Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Ekim ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yaşar, Cumhuriyetin 96. Yılının kutlandığını belirterek, ülkemizin içinden geçmekte olduğu süreçte ekonominin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

YAŞAR: EKONOMİK TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN DURMADAN YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Elazığ TSO Meclis Başkanı Yaşar Meclis Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada; “2019 yılı Ekim ayı olağan Meclis Toplantımızı açarken, hepinize en derin saygılarımı sunuyor, toplantımızın ilimiz iş dünyasına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yılını kutluyoruz. Ben bu vesile ile sözlerime başlamada önce sizlerin şahsında tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, bu güzel ülkeyi bizlere kanları ile emanet eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. 16 Ekim tarihinde Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte Odamızda düzenlediğimiz toplantıda terörle mücadele ve ülkemizin bekası için başlatılan ‘Barış Pınarı Harekâtına’ destek açıklaması yapmış ve iş dünyası olarak desteklerimizi beyan etmiştik. Ülkemizin bu haklı harekatı bugün süper güç olarak kabul edilen ülkeler tarafından ekonomik tehdit ve yaptırımlarla durdurulmaya çalışılmıştır. Dolayısı ile 1923 yılında Cumhuriyetimizin ilanın ardından Gazi Mustafa Kemal’in ekonomiyle ilgili şu sözlerinin bugün ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha görüyoruz: ‘Bir milletin doğrudan doğruya yaşamıyla, yükselişiyle, çöküşüyle ilişkili ve ilgili olan, milletin ekonomisidir. Siyasal, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner’” diye konuştu.

YAŞAR: İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNİN VE İŞVERENLERİN SORUMLULUĞU 96 YIL ÖNCE DUYULAN HEYECANLA AYNIDIR

Yaşar, “Atatürk, Cumhuriyetin ilanından vefatına kadar yani 15 yıl boyunca yokluk ve sefalet içinde 7 düvele karşı verilen savaşlar sonrası kurulan genç Cumhuriyetin ilelebet payidar olması için büyük mücadeleler vermiş, tarımdan, hayvancılığa, ekonomiden, eğitme, sanayileşmeden, ulaşıma kısaca toplumsal yaşamı ilgilendiren her alanla ilgili dönemin şartları ve imkanları ölçüsünde çok büyük çalışmalar yapmıştır. 96 yıl önce Anadolu üzerinde kendi plan ve haritalarını oluşturanlar bugün yine aynı noktadadır. Dolayısı ile; bugün biz iş dünyası temsilcilerinin ve işverenlerin sorumluluğu 96 yıl önce duyulan heyecanla aynıdır. Bu nedenle her alanda çok çalışmalı, daha çok üretmeli, daha çok istihdam sağlamalı ve dünyayı takip eden değil, onunla eşdeğer hatta önünde olan azim ve gayret göstermeliyiz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendi sorumluluk alanımızda yani ilimizde, tarımdan hayvancılığa, sanayileşmeden ticarete, ilimizin kalkınma ve gelişmesi halkımızın refah ve huzuru için yeni OSB’ler, Kooperatifler ve çeşitli altlıklar oluşturma noktasında Valiliğimiz, Belediyemiz ve diğer kurumlarımızla eşgüdüm halinde yoğun bir gayret içerisindeyiz. Günümüz savaşlarının artık ekonomi üzerinden gerçekleştiği son yaşadığımız olaylarla bir kez daha vuku bulmuştur. Bu nedenle hizmet dönemimiz içerisinde başlatmış olduğumuz ve bugün çok önemli mesafeler aldığımız tüm gayretlerimizin ne kadar isabetli olduğunu bugün bir kez daha görmekteyiz. Bu düşüncelerle, gayretleriniz ve desteklerinizi için bir kez daha teşekkür ediyor, mukaddes gördüğümüz bu emek ve gayretlerimize Yüce Allah (c.c.)’tan kolaylıklar niyaz ediyorum” dedi.

ARSLAN: TÜM PROJELERİMİZDE ARTIK SONA YAKLAŞIYORUZ

Meclis Toplantısında Elazığ TSO tarafından hazırlanan ve üzerinde çalışılan projeler hakkında bilgi veren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Odamız seçimleri öncesinde vermiş olduğumuz 23 ayrı sözümüzün neredeyse tamamına yakınında çok önemli mesafeler aldık. Sanayileşme noktasındaki altyapılar 2. OSB, Sera OSB, Besi OSB çalışmaları devam ediyor. Merkezde 4 ayrı kooperatifimiz ve yönetici şirketimiz kuruldu. E-Ticaretle ilgili ofis çalışmamız başladı. İpekböcekçiliği hususunda ilk aşamada Orman Bölge Müdürlüğümüz önümüzdeki ilkbahar sezonunda ilimizde bin dut fidanı ekim işi planlamasını yaptı. Üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek AB ve yerel kaynaklı çok sayıda projemiz ilgili makamlarda değerlendirme süreci içerisinde. Belediyemiz Fuar ve Kongre Merkezinin ihale süreçlerini tamamlama aşamasında inşallah kısa sürede inşaat çalışmaları başlatılacak. Sosyal Medya ve iletişim altyapımızı güçlendirerek bilgi paylaşımı anlamında çok iyi bir duruma gelmiş bulunmaktayız. Odamızın personel ve fiziki altyapısını güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısı ile Odamız seçimleri öncesindeki 23 projemizin neredeyse tamamına yakınında çok yoğun bir çalışma ve gayretlerimiz söz konusu. Önümüzdeki 5 aylık süreç içerisinde artık bu çalışmaların somut çıktılarını yani meyvelerini hep birlikte göreceğiz. Meclis Üyelerimizin bu süreçteki destek ve gayreti için teşekkür ediyorum. İşimiz bitmiş değil. Bu nedenle tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımızın Meslek Komitelerimizi de daha etkin hale getirecek gayretleri çok büyük önem taşımaktadır. Meclis Başkanımızın da ifade ettiği gibi ilimizin tüm kaynaklarının ve potansiyelinin ekonomik değer haline getirilmesi için büyük bir mücadele vermekteyiz. Attığımız her adımın tüm süreçlerini en etkin şekilde analiz ederek yol alıyoruz. Kaynaklarımızın en verimli halde değerlendirilmesi önceliğimizi oluşturuyor. Dolayısı ile İş yapmış olmak için göz boyamıyoruz. Her adımımızın nihai sonucunu hesaplayarak yol almaya gayret ediyoruz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugünkü Meclisini oluşturan arkadaşlarımızın yarınlarda hayırla yad edilmesini arzuluyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yapılan konuşma ve değerlendirmelerin ardından Elazığ TSO Yönetim Kurulu’nun Ekim Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu sunusunun ardından Meclis Gündem Maddeleri görüşülerek, toplantı sona erdi.