Elazığ TSO Meslek Grupları İstişare Toplantıları Sona Erdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen ve 14 meslek grubunda yer alan üyelerle gerçekleştirilen 4 günlük istişare toplantısı sona erdi.

Elazığ TSO Meslek Grupları İstişare Toplantıları Sona Erdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın 14 Meslek Grubunda yer alan Üyelerle 4 gün süren İstişare toplantıları sonuçlandı.

Toplantılarda Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ile Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Odanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler vererek üyelerin çeşitli sorularını cevaplandırdılar.

YAŞAR: POTANSİYELİMİZİN EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUZ

Elazığ TSO bünyesinde bulunan 14 Meslek Grubundaki üyelerle 4 gün süren toplantılara katılan Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, hedeflerinin ilin zengin potansiyel kaynaklarını ekonomik değere dönüştürmek olduğunu ifade etti. Yaşar konuşmasında, “Odamız tarafından Sayın Başkanımızın yaklaşık 30 maddede özetlediği çalışmalar ve girişimlerin temelinde ilin potansiyelini ekonomik değere dönüştürerek ilin sosyo ekonomik gelir seviyesini yükseltmek, işsizliği önlemek, kaynakları ekonomiye kazandırmak, halkımızın moral ve motivasyon seviyesini yükselterek çok ortaklı iş yapma kültürünü oluşturmak vardır. Bu noktada Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok yönlü olarak çalışmalarımız ve girişimlerimiz devam ediyor. Tüm bu çalışmalar bir süreç işidir. Yani akşamdan sabaha sonuçlanacak işler değildir. Ancak, bu istişare toplantılarını organize etmemizin en önemli nedeni elbette yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmak olduğu kadar asıl olan sizlerin talep ve beklentilerini dinleyerek bunlara göre girişimler başlatmaktır. Bu nedenle sizlerin bu toplantıdaki değerlendirmesi bizler için büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu makamlar hizmet yeridir. Bugün bizim oturduğumuz bu koltuklarda yarın bir başka arkadaşlarımız yer alacaktır. Dolayısı ile hizmet dönemimiz içerisindeki önceliğimiz iş dünyasının beklentilerine cevap verebilmektir” dedi.

ARSLAN: ÇOK ÖNEMLİ ALTLIKLAR OLUŞTURULMAKTADIR

Meslek Komiteleri İstişare Toplantılarının açılış konuşmalarını yapan ve Odanın gerçekleştirdiği faaliyetler ve hazırladığı projeler hakkında bilgiler veren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, ilin önümüzdeki süreç içerisinde kalkınma ve gelişmesini sağlayacak çok önemli altlıklar oluşturulduğunu ve bu sürecin kesintisiz devam ettiğini söyledi. Başkan Arslan değerlendirmesinde, “Ticaretimizin canlanması, üretimin artması, tarım ve hayvancılık sektörlerinin ekonomik değere dönüşmesi, ilimizin bölgemizde ve ülkemizde yatırım yapılabilir cazibe merkezi haline gelmesi için öncelikli olarak altlıkların oluşturulması gerektiği iş dünyasının temsilcileri olarak hepimizin malumudur. İşte Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz öncelikle bu eksikliklerin ortadan kaldırılması ve ilimizin bir farkındalık oluşturması noktasında önemli hamleler yaparak çok yönlü çalışmalar başlattık. Bu çalışmalarımızda Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız ilgili kurumlarımız ve STK’larımızın destek ve işbirliği ile hareket ediyoruz. Tüm çalışma ve girişimlerimizi kısa, orta ve uzun vadeli hedefler halinde planlayarak ve içini doldurarak başlattık. İlimizin hem insan kaynağı hem de yatırımlar anlamında çok önemli değerleri ve potansiyelleri var. Yıllar itibarı ile elbette çok değerli girişimler yapılmış ve adımlar atılmıştır. Ancak, değişen ülke ve dünya konjonktürüne göre yeniden yapılanma ve ilimizin tüm altyapıları ile geleceğe hazırlanması için bir çok alanda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalarımızın meyvelerini inşallah kısa süre içerisinde toplamaya başlayacağız. Ben bu noktada başta ilimiz yöneticilerine ve tüm üyelerimize göstermiş oldukları destek ve özverili gayretleri nedeniyle teşekkür ediyor, her şeyin en iyisine layık olduğuna inandığımız güzide kentimizi hak ettiği yere el birliği ile taşıyacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ARSLAN TARAFINDAN BİLGİLENDİRME YAPILAN KONULAR ŞU ŞEKİLDE;

1- Teknova OSB

2- Besi OSB

3- Sera İhtisas OSB

4- Kooperatifler

5- E-Ticaret (Hepsiburadaelazığ)

6- Kovancılar/Palu/Karakoçan Bölgesel OSB

7- İhtisas KSS’ler (Mobilya, İnşaat, Gıdacılar)

8- Fuar Alanı

9- Jeotermal Kaynak

10- SUHA İle İlgili Yapılan Toplantı Ve Çalışmalar

11- İŞGEM Ve TEKNOKENT

12- 2019 Ekonomik Rapor, Rakamlarla Elazığ ve Ticaret Rehberi Yayınları ve Çalışmaları

13- Elazığ TSO Akademi (2019 Yılı 16 Eğitim Takvimi)

14- Oda Web Sitesinin Güncellenmiş Yeni Versiyonu

15- İl Tanıtımı İle İlgili Çalışmalar

16- TOBB Nezdinde Temsil Edilen Görevler (ICC Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Odalar Birliği Üyeliği, TOBB İhracat Çalışma Grup Üyeliği)

17- DAİB Elazığ İrtibat Bürosu

18- TSE Elazığ Belgelendirme Müdürlüğü

19- Hizmet Binamızın İç Tadilatla Daha Verimli Hale Getirilmesi

20- Odamızın Akreditasyonda C Sınıfından B Sınıfına Yükselmesi Ve Bundan Sonraki Hedefleri

21- Elazığ Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezinin Oda Bünyesinde Kurulması

22- Genç Girişimciler Ve Kadın Girişimciler Kurulunun Oluşturulması

· KGK’nın İpekböcekçiliği Ve Turizm Sektörüne Yönelik Proje Çalışmaları

· GGK’nın Da Çağrı Merkezi İle İlgili Çalışmaları

23- Odamız Tarafından 10.715.000 Avro Bütçeli Toplam 7 Ayrı AB Projesi. Toplam 400.000 TL Bütçeli 6 Ayrı FKA Projesi

24- OSBÜK Genel Kurulunda Odamız ve İlimizin Temsili

25- MEGİP Projesi Kapsamında Odamız Türkiye’deki En Başarılı İllerden Birisi Olmuş Ve Yaklaşık 700 Kişinin İstihdamı Gerçekleştirilmiştir

26- Odamız ve TOBB’den Kaynaklarıyla Üyelerimize 18 Milyon TL Düşük Faiz Oranlı Kredi

27- İlimizdeki Banka Şube Müdürleriyle 3 Ayrı Toplantı Yapılarak Üyelerimizin Bankalarla Yaşadığı Sorunların Dile Getirilmesi Ve Çözümü Talebi

28- TOBB Ekonomi Şurasında İş Dünyasının Sorunları Doğu İllerini Temsilen Odamız Tarafından Cumhurbaşkanına İletilmesi

29- TOBB ve İlgili Kurumlara Sunulan Sorun ve Talep Dosyaları

30- Odamızın İlimizdeki Yaklaşık 60 Ayrı Komisyonda Temsil Edilmesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137