Elâzığ’da Türk Kızılay’ı Şubesi gönüllüleri haftada bir gün Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Onkoloji Servisinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek, oyuncak dağıtıyor, onlarla sohbet ediyor.

Uzun süren tedavileri boyunca hijyen açısından kalabalık ortamlarda bulunmaları sakıncalı görülen çocuklar, hayırseverlerin desteğiyle kendilerine hediye edilen oyuncaklarla mutlu oluyor. 

AKBULUT: ELİMİZDEN GELEBİLECEK BİR ŞEY OLURSA MUTLAKA YAPMAK İSTİYORUZ

Türk Kızılay’ı Elâzığ Şubesi Kadın Kolları Başkanı Mihrab Akbulut, gönüllü üyeleriyle haftada bir gün hastanede tedavi gören çocuklarla vakit geçirdiklerini söyleyerek, “Biz onların yüzlerini güldürmek için buradaydık. Onları biraz daha mutlu etmek için buradaydık. Buradaki tüm hemşireler, doktor arkadaşlarımız hepsi canla başla bu çocuklarımızın burada güvenliği, sağlığı için uğraşıyorlar. Evet hastanemizde çok fazla ihtiyaç var. Burada bir çocuk odası, çocuklarımızın eğlenebileceği bir yer. Çünkü sürekli burada yatıyorlar canları sıkılıyor. Onları burada tutabilmek, onları burada daha mutlu edebilmek için onlara küçük bir oyun odası lazım. Onlara çeşitli televizyonlar, video destekleri lazım. Bunun içinde biz elimizden gelebilecek bir şey olursa mutlaka yapmak istiyoruz” diye konuştu.
 

AKARSU: MUTLU EDECEK ŞEKİLDE DAVRANMAK EN GÜZELİ

Çocuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Akarsu, Türk Kızılay’ı gönüllülerinin çocuklara destek olmak yaptığı ziyaretin önemine değinerek, “Bugün, bundan önceki günler özellikle Türk Kızılay’ının buradaki çocuklara bu anlamda destekleri küçücük bir şey bile olsa onların o mutluluğu hastalıkları anlamında çok iyi olacak, iyileştirici olacak. Bu açıdan herkesi çevresini mutlu etmeye yönlendirici , sıkıntılardan uzak , insanları germeden mutlu edecek şekilde davranmak en güzeli” ifadelerinde bulundu