“ELAZIĞ TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN ÇİMENTOSUDUR”

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kanal Fırat ve Kanal E ekranlarında yayınlanan Zeki Akbıyık ile Gündem Özel Programının canlı yayın konuğu oldu. Kamu Başdenetçisi Şerif Malkoç Türkiye ve Dünya gündemi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunurken Elazığ’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Elazığ’ın Türkiye’nin müstesna şehirlerinden biri olduğunu belirten Malkoç, Elazığ’ın Harput’un tarihinden yeteri kadar faydalanamadığına dikkat çekti.

“ELAZIĞ TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN ÇİMENTOSUDUR”

Kanal Fırat ve Kanal E ekranlarında yayınlanan Zeki Akbıyıkla Gündem Özel Programının konuğu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç oldu.

Şeref Malkoç Türkiye ve Dünya gündemini değerlendirirken Elazığ ile ilgili de konuştu.

Elazığ’dan övgü dolu sözlerle bahseden Kamu Başdenetçisi Şerif Malkoç, Elazığ’ın kendisine sunulan imkanları yeterince kullanamadığını vurguladı.

“ELAZIĞ TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN ÇİMENTOSUDUR”

Elazığ’dan ve Elazığlılardan övgü dolu sözlerle bahseden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Türkiye çok geniş bir coğrafya. El aziz Türkiye’nin müstesna şehirlerinden biri. Biz kamu denetçiliği görevimiz ile Türkiye’nin bütün bölgelerini geziyoruz ve uluslararası münasebetimiz ile çok misafirimiz oluyor.  El aziz Türkiye’nin ilk önemli barajı Keban barajı, GAP projesinin başlangıcı. Hayvancılık, tarım. Elazığ’ın şehir olarak 3 tarafı denizle gölle kaplı. Bir şehir için önemli bir şey bu. El azizde müthiş bir tarih var. İslami kültürün tefekkürün, âlimlerin, hafızların, güzel insanların yetiştiği şehir burası. Harput’u gezdik, Harput yeteri kadar faydalanamayan bir tarih. Ama çok güzel çalışmalar başlamış. Bir kaç sene sonra fevkalade bir yol kat edecek. Elâzığ’ın insanı merttir, yiğittir. Elazığ’ın insanına Gakkoş diyordunuz değil mi. Elazığ Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin çimentosudur. Elazığ’da sadece insanlar kıbleye yönelmiyor. Kıbleye yönelmiş ağacınız, minareniz var.  Zengin bir memleket ”diye konuştu.

“ANKARA’DA ELAZIĞ, TEMSİL NOKTASINDA İYİ YERDE”

Elazığ’ın kendine sunulan imkanları yeteri kadar kullanamadığını vurgulayan Kamu Başdenetçisi Şerif Malkoç, “Dün akşam sivil toplum kuruluşlarımız ile bir araya geldiğimizde bunu ölçtüm. Yatırımların değerlendirilmesi lazım. Milletvekili arkadaşlarımız fevkalade, onları Ankara’da görüyorum çalışıyor. Kamu Denetçiliği kurumuzda çalıştığımız El azizli arkadaşlarımız var çok memnunuz. Mustafa Özyar, şimdi başbakanlık müsteşar yardımcısı oldu o Elazığlı. Tarım Bakanlığı müsteşarımız Elazığlı, Milli Savunma Bakan Yardımcımız Elazığlı. Ankara’da Elazığ, temsil noktasında iyi yerde. Ama biraz daha cesaret atılganlık lazım. Dün akşam sivil toplum kuruluşlarına söyledim, siz yapacaksınız siz talep edeceksiniz. Siz projeyi yapın biz gerçekleştirelim ”dedi.

“EL AZİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLMAMASINA RAĞMEN ŞEHİR HASTANESİ VAR”

Büyükşehir olmamasına rağmen Elazığda Şehir hastanesinin yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kamu Başdenetçisi Şerif Malkoç, “Şu durum sevindirici, kamu yatırımları açısından kamudan çok pay almış. Büyük şehirlerde şehir hastaneleri var. El aziz statü olarak belediyecilik açısında büyükşehir belediyesi olmamasına rağmen şehir hastanesi var. Tıp fakültesi var, Fırat üniversitesi gibi köklü üniversitesi var. Daha fazla dinamizm, daha fazla proje ve Ankara’dan daha fazla imkân talebi yapması lazım ”ifadelerini kullandı.

“ÖNCEDEN KİMSE İLÇEDEN EL AZİZE GİDEMİYORDU, ÇOK SIKINTI ÇEKİYORLARDI”

Kamu Başdenetçisi Şerif Malkoç, “Önceden El azizden Ankara’ya hastaneye gidenler akşama kadar milletvekilleri ile irtibata geçerek hastaneden randevu almaya çalışıyordu. Şimdi çok şükür gittikleri gibi sıra alabiliyorlar ve en önemlisi çok kısa sürede gidebiliyorlar. Önceden kimse ilçeden El azize gidemiyordu, çok sıkıntı çekiyorlardı. Şimdi uçağa binip 1 saatte gidiyorlar. Günde 3 sefer kalkıyor Elazığ’dan Ankara’ya. Bunlar müthiş imkânlar”diye kaydetti.

“BENİM GÖNLÜMDE EL AZİZDİR BURASI”

Elazığ’a eski adıyla hitap eden Kamu Başdenetçisi Şerif Malkoç, “Ben Elazığ demiyorum El aziz diyorum. Benim gönlümde El azizdir burası. El azizdir de zaten”diye konuştu.

“ELAZIĞ’IN BİZE ŞİKAYETİ ÇOK AZ”

Elazığlıların yerel yöneticililerden memnun olduğunu söyleyen Kamu Başdenetçisi Şerif Malkoç, “Elazığ’ın bize şikayeti çok az. Elazığ valisinden memnun, il müdürlerinden memnun, belediyesinden, üniversitesinden memnun. Ama bir şikâyetleri varsa gelsinler bizim kurumuzuz denetlemek zorunda”dedi.

“FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİNDEN”

Kamu Başdenetçisi Şerif Malkoç, “Elazığ’da binden fazla yabancı öğrenci var. Fırat Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden. Bünyesinden 3 üniversite çıkarmış. Bingöl, Tunceli, Muş, Erzincan’ında yarısını sayarsak 3.5”dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 19:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137