Elazığ; Türkiye’yi Ağırlıyor

Türkiye’nin dört bir yanından getirilen yöresel ürünler, Elazığlılar ile Ahmet Aytar Meydanı’nda buluşuyor. Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen ve Elazığ’ın kendi ürünlerinin de yer aldığı Yöresel Ürün Günleri hafta sonuna kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Elazığ; Türkiye’yi Ağırlıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Ahmet Aytar Meydanı’nda düzenlenen “Yöresel Ürün Günleri” kapsamında Elazığ; Türkiye’yi ağırlıyor.

Aydın’ın zeytini…inciri ve zeytinyağı, Çankırı’nın tuzu, İzmit’in hem yiyenin hem de yemeyenin pişman olduğu ünlü pişmaniyesi, Akdeniz’in kara dut suyu ve keçiboynuzu pekmezi, Afyon Sucuğu, Acılı ekmek, içli köfte ve kağıt kebabı ile Hatay’ın ünlü mutfağı, Denizli’den gelen deve ve midilli atları ve tabi ki Elazığ’ın orciği…

Türkiye’nin 7 bölgesinde yer alan şehirler; gıdadan, takıya; bitkisel fayda sağlayan ürünlerinden mutfak kültürüne kadar Elazığ’da sergileniyor.

Şeker,su, hamur ve yağ karışımından oluşan İzmit’in pişmaniyesi de  taze taze yapılıp vatandaşa sunuluyor.

Acılı ekmeği ve içli köftesiyle Hatay mutfağı’da en çok ilgi gören stantlar arasında….

Türkiye’nin hemen her ilinden getirilen yöresel ürünlerin yanında elbette Elazığ’da yerini aldı ve orcikten pestile; duttan ağın leblebisine kadar tüm ürünler stanttaki yerini aldı.

Elazığ’da düzenlenen yöresel ürün günlerin de en ilgi çeken ise Denizli’den getirilen deve ve midilli atları oldu.

İşte “Yöresel Ürünler Günlerinde” son durum;

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Alper
Alper - 4 yıl Önce

Pahalı ve kalitesiz ürünler var. Ne aldıysam paramı haram ettim

SIRADAKİ HABER

banner137