Elazığ Vakfı’nın Projelerinden Biri Daha Meyvelerini Veriyor

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar Elazığ’ın kültürel zenginliklerinin ön plana çıkması ve Elazığ adının ülke ve dünya genelinde duyurulması için yaptığı çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Elazığ Vakfı’nın Projelerinden Biri Daha Meyvelerini Veriyor

Harput’un UNESCO adaylığı, Elazığ’ın THY Skylife dergisinde tanıtılması, Ankara’da Çaydaçıra Parkı gibi birçok proje ile Elazığ’ın tanıtılması için önemli adımlar atan Elazığ Kültür Ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar şehrin turizm potansiyelinin doğru değerlendirilmesi adına basın açıklamasında bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar vakfın ilerleyen günlerde yine Elazığ’a yönelik yeni projelerinin hayata geçirileceğini ve şehir olarak gelişen bu turizm potansiyelinin iyi ve doğru bir biçimde değerlendirilmesini gerektiğini vurguladı.

ÇAĞLAR: BUNUN MEYVELERİNİ ŞEHRİMİZİN GÜNÜMÜZDE ALMAYA BAŞLADIĞINI GÖRÜYORUZ

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’nın şehrimizin gelişmesine yönelik projeleri arasında yer alan ve 2019 yılının Nisan ayında Ankara’da ki Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ( TÜRSAB) Orta Anadolu Başkanlığı’na bağlı 30’a yakın acenteye Elazığ’ın tanıtımını gerçekleştirilmişti.2019 yılında Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı’nın öncülüğünde ve yerelde Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle gerçekleşen turizm acentelerine Elazığ’ın tanıtım projesini çok verimli geçmiş olup, bunun meyvelerini şehrimizin günümüzde almaya başladığını görüyoruz" dedi.

ÇAĞLAR: AKSAKLIKLARINI GİDEREBİLECEĞİNİ UMUYORUZ

Başkan Çağlar, “Vakfın Ankara’da TURSAB’la yaptığı görüşmelerde Elazığ’a yönelik turlarda turizm acenteleriyle Fırat Kalkınma Ajansında bir işbirliği sağlandığı ve ajansın acenteleri destekleyeceği öğrenildi. Elazığ, Malatya ve Bingöl destinasyonu çerçevesinde gerçekleşecek olan turlarda, tur başına en fazla 20 kişi olmak üzere her bir gece için en fazla KDV dahil konaklama bedeli 85 TL’si ajans tarafından karşılanacaktır. En az 2 gece konaklama zorunluluğu olan proje 2021 yılı için 1 Temmuz-1 Kasım tarihleri arasındaki turlarda geçerli olacak. Elâzığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’nın daha önce hayata geçirdiği projeleri arasında yer alan Harput’un UNESCO adaylığı, Elazığ’ın THY Skylife dergisinde tanıtılması, Ankara’da Çaydaçıra Parkı gibi birçok projesi hayata geçirilmişti. Şimdi de daha önce turizm acentelerine yönelik tanıtım projesinin bugün meyvelerini verdiğini görüyoruz. Bu projenin meyvelerini almaya başladığımız şu günlerde 2019 Nisan ayında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında acentelerin belirlediği ‘’ ko kartlı’’ turist rehberi, Harput’un UNESCO adaylığı sürecini anlatıldığı bilgilendirmeler ile aksaklıklarını giderebileceğini umuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021, 19:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Bahtiyar
Bahtiyar - 3 yıl Önce

Elazığ da olan Derneklerden Elazığ a bir hayır yok ne fayda olacaksa Dışarıdakilerde

SIRADAKİ HABER

banner137