Elazığ Valiliği Arıcak’taki Yangınla İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ Valiliği, Elazığ’ın Arıcak İlçesine bağlı Görese bölgesi Kurşunlu Dağı yamaçlarında çıkan yangınla ilgili açıklama yaparak, yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Elazığ Valiliği Arıcak’taki Yangınla İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ ile Diyarbakır sınırı arasında bulunan Görese bölgesi Kurşunlu dağında 5 gün önce ormanlık alanda örtü yangını çıktı.

Yangının kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyümesi sonucu Arıcak ilçesine bağlı Çevrecik ile Yoğunbilek köyleri sınırına kadar ulaştı. Yangın nedeniyle Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye çok sayıda ilk müdahale aracı, arazöz, iş makinesi ve ekip sevk edildi.

Ormanlık alanın sarp ve engebeli olmasından dolayı, ekiplerin müdahalede zorlandığı ve yol açma çalışmalarının yer yer sürdüğü bölgede başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

Elazığ Valiliği Arıcak İlçesi’nde meydana gelen yangın ile ilgili açıklama yaptı.

“YANGIN SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR”

Valilik tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Arıcak ilçesi Görese bölgesi Kurşunlu Dağı yamaçlarında örtü yangını şeklinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alınmıştır. Yangın soğutma çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nezir
Nezir - 3 yıl Önce

Bir günde söndürülmesi gereken yangın 5 günde söndürülemiyor. Elazığ da bir tane iş doğru gitmezmi arkadaş, onlarca yılda oluşabilecek tabiaat varlığı 5 günde yok oluyor. Yazık

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Boş yorum yapmayın. Bahsettiğiniz ettiğiniz yer PKK nın yuvası kurşunlu bölgesi... sarp kayalık helikopter ile mudahale edilebilse devlet müdahale ederdi sizin düşündünüzu devlet düşünemiyor mu...Oturduğunuz yerden klavye delikanlılığı yapıyorsunuz gelin coğrafyayı görün devler ia makinası ipe personeli ile canla başla çalışıyor gelin görün sonra yorum yapın.

Bir dost
Bir dost - 3 yıl Önce

Buradaki mermer yatakları için yapılmış olabilir

Helikopter
Helikopter - 3 yıl Önce

Helikopter yok mu?

SIRADAKİ HABER

banner137