ELAZIĞ VALİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ!

Geçtiğimiz gün Malatya’da bir hurdacının balkon demirlerini sökerken balkon zemininin çökmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Elazığ Valiliği harekete geçti. Elazığ Valiliği ağır hasar alan binalardan her türlü söküm ve hurda alma gibi eylemleri yasakladı.

ELAZIĞ VALİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ!

24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetinde Elazığ ve Malatya’da çok sayıda bina hasar gördü.

Yapılan hasar tespit çalışmasının ardından binlerce binaya oturulamaz raporu verilmiş ve acil tahliyesi yapılmıştı.

Binalarda yapılan tahliyelerin ardından geçtiğimiz gün Malatya’nın Battalgazi İlçesinde bir hurdacı 6 Katlı bir apartmanın 4’üncü katındaki balkon demirlerini sökerken balkonun yıkılmasının ardından hurdacı yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Yaşanan bu olayın ardından Elazığ Valiliği de harekete geçti ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü söküm ve hurda alma gibi eylemleri yasakladı.

“HER TÜRLÜ SÖKÜM VE HURDA ALMA GİBİ EYLEMLER YASAKLANMIŞTIR”

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen merkez üssü Sivrice İlçesi olan deprem nedeniyle; halkımızın mağduriyet yaşamaması için İlimizde acil yıkımlar gerçekleştirilmektedir.

Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla proje alanlarında ve acil yıkımları yapılacak olan yerlerdeki binalar ve bunların müştemilatlarında eşya taşıma dışında daraba, kapı kasası, pencere, parke, su sayacı, elektrik sayacı ve doğalgaz sayacı vb. her türlü söküm ve hurda alma gibi eylemler yasaklanmıştır.

Bu emre aykırı olarak hareket edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre işlem yapılacaktır.

Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girecektir.

İlanen tebliğ olunur” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137