Elazığ Valiliği Önünde Coşkulu Sahur Halayı

Bir başkadır Elazığ’da 11 ayın sultanı ramazan. Sahur halaylarıyla eski gelenekleri yaşatmaya devam eden Elazığlılar her yıl olduğu gibi bu yılda ramazanın 23. gecesi es geçmedi. Valilik önünde bir araya gelen Elazığlılar kendilerini davul ve klarnetin sesine kaptırınca birbirinden renkli görüntüler çıktı ortaya.

Elazığ Valiliği Önünde Coşkulu Sahur Halayı

Davul ve Klarnetin sesi duyuldu, en uzun halay için yan yana dizildiler.

Adımlar ’da aynı, Elazığ sevdası ’da… Görüntüler Elazığ Valiliği önünden.

Elazığ Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen sahur halayı etkinliği coşkuyla kutlandı.

GÜL: HALKTAN YOĞUN BİR DESTEK VAR

Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Oğuzhan Gül, “Bizim amacımız öncelikle bu kültürü yaşatmak. Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği olarak genç kardeşlerimizle kurulan henüz 2 aylık bir derneğiz. Faaliyetlerimiz başladı. Önce bir kuruluş konseri verdik sonra hemen Ramazan’da bir sahur programı yaptık. Halktan yoğun bir destek var. Kanal Fırat Televizyonu her mahallede yapıyor. Takip ediyoruz. İnşallah en güzel şekilde bugünde geçer. Bundan sonraki Ramazanlarda da bunu biz yaşatacağız. Biz Harput Kültürü için elimizden ne geliyorsa dernek olarak kapımız tüm Elazığ halkına açık. Sadece halk oyunları olarak değil, tüm enstrüman kurslarını, konservatuar, hazırlık dahil olmak üzere her şeyi derneğimizde veriyoruz” dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda ramazanın 23. Gecesini coşkuyla kutlayan Elazığlılar davul ve klarnet eşliğinde halay çekti, çiftetelli oynadı.

Vatanın evlatları bu anlamlı geceyi en anlamlı şarkı ile sonlandırdı.

VİDEO

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
eseses
eseses - 5 yıl Önce

elazığlı olmak ayrıcalıktır

SIRADAKİ HABER

banner137