Elazığ Valiliği Sel Felaketinin Hasarını Açıkladı

Elazığ Valiliği tarafından Elazığ’da yaşanan sel felaketinin bilançosu açıklandı. Valilik tarafından 2 yıkık konut, 1 ağır hasarlı konut, 3 yıkılan ihata duvarı, 10 araç hasarı, 24 su baskını olmak üzere toplamda 40 hasarın tespit edildiği açıklandı.

Elazığ Valiliği Sel Felaketinin Hasarını Açıkladı

Elazığ’da geçtiğimiz gün yoğun yağış nedeniyle sel felaketi yaşandı. Yaşanan felaketin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışması yapıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde Elazığ’daki yağış felaketinin bilançosu belli oldu.

İŞTE TESPİT EDİLEN HASARLAR

Elazığ Valiliği tarafından 2 yıkık konut, 1 ağır hasarlı konut, 3 yıkılan ihata duvarı, 10 araç hasarı, 24 su baskını olmak üzere toplamda 40 hasarın tespit edildiği açıklandı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “20.09.2019 tarihinde Elazığ’da meydana gelen şiddetli sağanak yağış ve dolunun neden olduğu hasarlara ait bilgi notu;

İlimizde 20.06.2019 tarihinde öğleden sonra saat 14.00’da başlayan şiddetli sağanak yağış ve dolu, yaklaşık bir saat süreyle etkili olmuştur. Yağış nedeniyle merkezdeki battı-çıktı kavşaklar, ev ve işyerleri su baskınına uğramıştır.

İNCELEMELER TAMAMLANDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinde yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen hasarlı yapılara ilişkin bililer aşağıda sunulmuştur.

Sanayi Mahallesi’nde 2 adet kerpiç bina yıkılmış, 1 adet ağır hasarlı kerpiç bina tespit edilmiştir.

Hicret Mahallesi’nde su baskını neticesinde konut ve işyerlerinde mal zaiyatı meydana gelmiştir. Bahse konu yapıların taşıyıcı sistemlerde bir hasar görülmemiştir.

“SU BASKINI NETİCESİNDE KONUT VE İŞYERLERİNDE MAL ZAİYATI MEYDANA GELMİŞTİR”

Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan Orduevi’nin muhtelif 3 yerinde ihata duvarının yıkılması neticesinde tehlike arz ettiği tespit edilen yaklaşık 30 metrelik ihata duvarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yıktırılmış ve enkazı kaldırılmıştır. İhata duvarının yıkılması neticesinde 10 araç hasar görülmüştür. Su baskını neticesinde konut ve işyerlerinde mal zaiyatı meydana gelmiştir. Bahse konu yapıların taşıyıcı sistemlerde bir hasar görülmemiştir.

Çatalçeşme Mahallesi’nde su baskını neticesinde konut ve işyerlerinde mal zaiyatı meydana gelmiştir. Bahse konu yapıların taşıyıcı sistemlerde bir hasar görülmemiştir.

Cumhuriyet Mahallesi’nde yaklaşık 15 metre briket ihata duvarı yıkılmıştır.

Akçakiraz Beldesi’nde yaklaşık 20 metre bahçe taş ihata duvarı yıkılmıştır.

Valiliğimiz bünyesinde kurulan Zarar Tespit Komisyonu için Müdürlüğümüzden 3 teknik personel görevlendirilmiştir. Zarar Tespit Komisyonu 21.06.2019 tarihi itibariyle saha çalışmalarına başlamıştır. Ayrıca Müdürlüğümüze yapılan başvuruların incelemeleri devam etmektedir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137