Daha önce kaymakamlık, vali yardımcılığı ve valilik görevlerinde de bulunan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevinden Elazığ Valiliği'ne atanan Elazığ’ın yeni Valisi Dr. Ömer Toraman dün gece Elazığ’a geldi.

Bugün Valilik Binasında karşılanan Dr. Ömer Toraman, karşılama töreninin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek Elazığlılara seslendi. 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, valilik binasında basın açıklaması yaptı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın açıklamalarının satır başları;

Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile atanmış olduğum göreve bugün itibariyle başlamış bulunuyorum.

Bu vazifeler birer emanettir bunu bizden önce üstlenen valimizden devralarak laikiyle yürütmeye gayret göstereceğiz asıl olan devletimize ve milletimize hizmet etmektir.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımızın destekleriyle ilimizde çok kıymetli milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kurum müdürlerimizle beraber hizmet etmeye çalışacağız.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği Görevinden ayrılırken Bakanımız şöyle bir dua ile yolcu etti; Allah ferasetliğinizi arttırsın Allah isabetli kararlar vermeyi nasip etsin dedi. Bende bu duayı tekrar ederek göreve başlıyorum. Allah yardımcımız olsun. Burada bulunduğumuz süre zarfınca el birliğiyle halkımıza yardım etmeye devam edeceğiz.

2001 2003 arası burada görev yaptım yaklaşık 20 yıl öncesi. Tekrar böyle bir görevle Elâzığ’a hizmet etmek benim için şereftir. Buradan güzel duygularla ayrılmıştım tekrar güzel duygularla göreve başlıyorum