Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kanal 23 ve Kanal Fırat Ortak Canlı Yayınında Soruları Yanıtladı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kanal 23 ve Kanal Fırat Televizyonu ortak canlı yayınında Kanal 23 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak ve Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını yanıtladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kanal 23 ve Kanal Fırat Ortak Canlı Yayınında Soruları Yanıtladı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kanal 23 ve Kanal Fırat Televizyonu ortak canlı yayınında “Gündem Özel” programının konuğu oldu.

Vali Dr. Toraman Kanal 23 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak ve Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını yanıtladı.

Vali Dr. Ömer Toraman'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde;

HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

Elazığ’daki depremde can kaybı depremin şiddetine ve binalarda meydana gelen hasarla mukayese ettiğinizde sınırlı kalmış bu sevindirici tarafı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyoruz.

KOORDİNASYON ÇOK ÖNEMLİ

Kentsel dönüşümden hak sahipliği var. Mustafapaşa’da, Abdullahpaşa’da, Rüstempaşa’da iç içe geçmiş. Burada kentsel dönüşümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütüyor, depremden dolayı olanı da AFAD yürütüyor. İkisinin hukuku farklı ayrı olduğu için ikisinin birbirine karışması doğru olmayabilir. Ben haftada en az 1 kentsel dönüşümlerle toplantılar yapıyorum. Koordinasyonlar çok önemli. AFAD’ın yaptığını Çevre ve Şehircilik Çevre ve Şehircilik’in yaptığını AFAD’ın bilmesi gerekiyor.

16 BİN 128 KONUTUN KURASINI ÇEKTİK

2 hukuk ve ondan kaynaklı hak sahipliği ayrı ayrı afetten dolayı 21 bin 43 hak sahibimiz var. Depremden dolayı bütün vilayet genelini kapsıyor. Kentsel dönüşümden de 3 bin 436 hak sahibimiz var. İkisini toplayınca 24 bin 479 hak sahibimiz var. Şimdi burada hedef bunların tamamını yapmak. Bizim kurasını çektiğimiz konut sayısı 16 bin 128 konutun kurasını çektik. Bunların büyük ölçüde teslimleri de tamamlandı. Teslime devam eden Abdullahpaşa 4. Etaba, yemişlik 10. Etaba başladık. Kurayı çektikten kısa sonra anahtar teslim etmeye çalışıyoruz. Geçici kabul yaptıktan sonra teslim etmeye çalışıyoruz ki vatandaş bir an önce evine kavuşabilsin. Halen inşaatı devam eden Yemişlik 11 ve 12 devam ediyor. Rüstempaşa da devam eden var. Kesrik’te inşaatımız devam ediyor. Merkezde devam eden az sayıda şantiyemiz var. Öte yandan kırsalda da inşaatlarımız devam ediyor. Köy konutları inşaatları devam ediyor. Bunlar tamamlandıkça vatandaşlarımız peyder pey teslim ediliyor. Birinci grup Sivrice Baskil için ihaleye çıktılar ikinci grupta Kovancılar Palu için ihaleye çıktılar. Bunlar devam eden süreç.

YENİ BİR HAK SAHİPLİĞİ SÜRECİ BAKANLIĞIMIZIN KARAR VERECEĞİ BİR KONU

Elazığ’da genel hayatı etkililik oluru sınırlı bir saha için alınmış sonra bu genişletilmiş. En son Arıcak ve Alacakaya ilçeleri daha yakın zamanda genel hayatı etkililik alarak dahil edilmiş. Süreç o şekilde devam ediyor. Bizim kendi yetkilerimiz çerçevesinde böyle bir yetkimiz yok. Ön görülen takvim işletilmiş ve hak sahipliği kesinleşmiş. Bunun ötesinde yeni bir hak sahipliği süreci başlar başlamaz tamamen hükümetimizin ve bakanlığımız karar vereceği bir konu. O yüzden net bir şey söylemem zor. Bizim ön görebildiğimiz bir süreç değil açıkçası.

BÜYÜK PROBLEMLER ÇÖZÜLÜYOR SONRA UFAK PROBLEME GELİYOR

Konut yapılıyor anahtarını veriyorsunuz vatandaş evine taşınıyor. Ondan sonra küçük problemler oluyor. Bu da tabi bir şey. Bu malzeme hatası olabiliyor, işçilik hatası olabiliyor. Sizin beğeninizi karşılamayan şeyler olabiliyor. Müteahhitlerin sorumluluğu devam ediyor. Vatandaşımız taşındığı andan itibaren bir yönetim oluşuyor. Emlak Yönetim oluşturuluyor. Profesyonel site yönetim hizmeti veriyorlar. Vatandaşımız taşındıktan sonra rahat etsin diye. Vatandaşımız sorunlarını oraya iletiyor. Vatandaştan talep gelmeyene kadar devam edecek. Eksiğini, noktasını ileten vatandaş sürecin uzadığını iletiyordu bize. Geldiğimiz günde çok ciddi problemle karşılaşmıyoruz. Bu problemler büyük problemler çözülüyor sonra ufak probleme geliyor. Sonra problem kalmıyor. En önemli şey problemle yüzleşmek. Problemi duymaz görmezseniz o problem kalır.  Şu anda taşınan bazı vatandaşlarımızın zaman zaman misafir oluyoruz. Memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Elazığlılar devletine milletine çok düşkün. Dolayısıyla onları gördüğünüzde konutları anlatırken onların öyle dualarını alıyoruz ki. Sayın Cumhurbaşkanımıza dua ediyorlar. Biz de dua almak için çalışıyoruz.

SÜRSÜRÜ’DE BAZI VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN İTİRAZ GELDİ

Şu an konut yapılan bir Sürsürü bir de Sivrice var. Sürsürü’de kura çekecektik. Kura hazırlıkları yaparken bazı vatandaşlarımız tarafından itiraz geldi. Bakanlık tekrar listeyi gözden geçirmek için ertelenmesi talebi verdi. Biz de erteledik. 21 Ocak’ta inşallah Sürsürü’nün kurasını çekeceğiz. 2 defa Sürsürü’ye gittim. İlk gittiğimizde muhtarımızı da oradaki büromuzu da ziyaret ettik. Daha sonra Belediye Başkanımızla, Şahin Başkanla beraber de gittik.

Kentsel dönüşüm alanlarında yerinde dönüşüm olduğu için mümkün olduğunda ada bazlı kura çektiriyor bakanlık. Afetten dolayı rezerv alanda durum farklı. Hasar alan konut yıkılıyor sonra arsa mülk sahibine kalıyor. Onun karşılığında rezerv alanda konut yapılıp teslim ediliyor. Kentsel dönüşümde böyle değil. Yerindeki yapı stoğunu kaldırıyorsunuz, yerine yenisini yapıyorsunuz.

MUSTAFAPAŞA VE RÜSTEMPAŞA’DA YENİ PROJE YAPMAK LAZIM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yerinde parselinde ve katında kura çektirmeye çalışıyor. Mustafapaşa, Rüstempaşa’da saha sınırlı. Sürsürü’de söz konusu değil ama Mustafapaşa ve Rüstempaşa’da bu mevcut. Onlara yeni proje yapmak lazım. Oradaki konut sayısı bazen yetmeyebiliyor. Ne yapıyorsunuz kura çektikten sonra yeni kura çekiyorsunuz. Sürsürü’de böyle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Orada ada bazlı. Yapılan konutlardan oradan kura çekmeye bağlı. İnşallah kura çekilinde Sürsürü’de rahatlamış olacak. Sivrice’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız hangi usulle konutların nasıl teslim edileceği yönünde bir çalışma yapıyorlar.

ELAZIĞ GENELİNDE BİN 196 TANE DÜKKAN YAPMAMIZ GEREKİYOR

Dükkanlar konuttan daha farklı. Konutlarda biz kura çekiyoruz. Dükkanlarda birebir görüşerek, mülakat yaparak onların taleplerini alarak mevcut dükkanlar içerisinde önceki durumlarına mütenasip olmak kaydıyla onlarla görüşmelerle belirlemeye çalışıyorlar. Bizimiş yeri sayısında teslim etme çalışılıyor. Elazığ genelinde bin 196 tane dükkan yapmamız gerekiyor. Bunlar büyük ölçüde yapılıyor.  Çok az eksik kalan dükkanlar için de şu anda proje çalışmaları devam ediyor. Abdullahpaşa, Rüstempaşa ve Mustafapaşa’da dükkanlardan ziyade mutabakatta sorun yaşanıyor. Görüşmeler devam ediyor mutabakata varılınca teslim ediliyor. Şu an için dükkan sayısından ziyade bizim bu süreci hızlandırmak için arkadaşlarımız gayret gösteriyor. Vatandaşlarımız bizimle iş birliği ne kadar çok yaparsa süreç o kadar hızlı işler.

Belediyemiz iki çözüm getirmiş; bir tanesi kendi otobüs hattıyla bir de minibüs hattıyla çözüm bulmuş. Diğer hatlarla mukayese ettiğimizde taşınma oranı az. İhtiyaç oldukça ilave seferler, ilave araç koymak suretiyle, minibüs koymak suretiyle talebi karşılıyorlar. Evlere taşınınca, nüfus oraya taşınınca o potansiyeli belediyemiz değerlendirecektir.

BİR ETAPTA 587 KONUT DİĞER ETAPTA DA 577 KONUT OLMAK ÜZERE KONUT YAPILIYOR

Depremden önce aslında Elazığ’da iki etap halinde sosyal konut yapılmış, planlanmış daha doğrusu. Vatandaşların müracaatı da alınış. Orada kimin ev sahibi olacağı belirlenmiş. Deprem olunca her şeyin önüne geçiyor. Onun üzerinde sosyal konut olarak imar edilen yapılar öncelikle afetten etkilenen vatandaşlara verilerek kullanılmış. Bir etapta 587 konut diğer etapta da 577 konut olmak üzere konut yapılıyor. Bunlarda da yaklaşık yüzde 40 seviyesine geldi inşaatlar. Hızlı da ilerliyor.

Aşağı ve yukarı muhtemel aylık ödemeleri ifade etmiş. Cumhurbaşkanımız Elazığ için bir müjde de vermiş. Normal konutlarının maliyetinin yüzde 40 iskonto kararnamesi yayınlanmış. Sonra yüzde 6 iskonto uygulanmış. Dolayısıyla yüzde 46’lık bir iskonto mevcut. Burada da bir evin maliyeti ne kadar ise kalanın da yüzde 46 iskonto uygulayarak borçlandırıyor. 2 yıl sonra ödemeleri başlıyor ve faizsiz. Dolayısıyla bu çok cazip. Cumhurbaşkanımıza Elazığlılar adına, Elazığ halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz. Çok büyük bir imkan bu sağlananlar.

KÖY KONUTLARINDA TOPLAM HAK SAHİBİ SAYISI 7 BİN 459

Köy konutlarında da anahtar teslim ettik. 2 bin 838 köy konut var. Köy konutlarında toplam hak sahibi sayısı 7 bin 459. Bunların önemli kısmının 5.3 depreminden sonra hak sahibi olanlar. Arıcak, Alacakaya gibi sonradan genel hayatı etkililik oluru alınarak yapıldığını unutmamak lazım.

Öncelikle vatandaşın yıkılan yerinde yapmamız esas. Yerini kontrol ediyorlar. Yeri uygun değilse yapılmıyor. Nereye yapılıyor? Daha uygun bir alan tespit ediliyor. Orada yapılıyor. Bizim birinci önceliğimiz vatandaşımızın kendi yerinde yapoılması. Ama yeri uygun değilse toplu alanda yapılıyor. O da olmazsa ilçe merkezindeki il merkezindeki konutlardan kura çektirdiklerimiz var.

YIKILMASI GEREKEN BAĞIMSIZ BÖLÜM 45 BİN 664 OLARAK TESPİT EDİLMİŞ

İl genelinde yapılan tarama sonucunda yıkılacak, yıkılması gereken bağımsız bölüm 45 bin 664 olarak tespit edilmiş. Köy evleri, ahırları, müştemilatı hepsi dahil. Konuta gelirsek 17 bin merkez özellikle çok takılanlarda 17 bin 37 bağımsız bölüm yıkılması gereken tespitimiz var. Şuana kadar yıkılanı 14 bin 508. Elazığ merkeze gelince bununda taraması yaptık. Burada bizim 126 tane yıkılmamış binamız var.

GEÇİCİ BARINMA MERKEZİNDE BİN 228 AİLE YAŞIYOR

Geçici barınma merkezinde bin 765 aile yaşıyormuş. Bugün itibariyle bin 228 aile yaşıyor. Geçen yıl burada kalan bin 765 aileden 511’i depremden dolayı hak sahibiymiş. Şu anda burada kalan hak sahibi vatandaş sayısı 208. Bu vatandaşların da öyle ki ya kuralarını çekmişiz ya evlerini teslim etmişiz. Hak sahibi olup da geçici barınmaya gerek kalmayacak bunu sıfırlamayı düşünüyoruz. Geçen yıl 49 tane orta hasarlı ev sahibi burada kalıyormuş. Bugün 39 tane var. 39 tane depremden orta hasar alan evde yaşayan vatandaş burada yaşıyor. Asıl problem asıl büyük rakam kiracılar. Geçen yıl bin 205’i kiracılar oluşturmuş. Yani yüzde 68’i. Şu anda da 953 aile kalıyor deprem sırasında kalıcı olan.

ORTA HASARLI 371 TANE BİNA TESPİTİ YAPILMIŞ

Orta hasarlı 371 tane bina tespiti yapılmış. Bu depremle mukayese ettiğinizde ağır hasara göre çok düşük oran. Bina sayısı bu. Bunlarla ilgili olarak belli bir süre içerisinde onarılması lazım. Onarım projesinin hızlanması, belediyeye onaylatılması gerekiyor. Bu konuda kredi imkanı var. Uygun şartlarla kredi imkanı var. Onarılması gerekiyor. Onarılmadığı taktirde hak sahibi olmadığı için bu defa yıkılması gerekecek bunların. Bizim vatandaşlara çağrımız şudur; bunlar hukuki süreçler, yasal süreçler. Bazıları mahkemelik. Bazıları ağır hasarlı olsun diye bazıları da çıkmak için mahkemelik. Onları bir kenara bıraktığımızda bile şu anda orta hasarlı binaların onarılması gerekiyor.

BİZİM HEDEFİMİZ YÜZDE 75. MAVİ KATEGORİSİNDEKİ İLLER ARASINA GİRMEK

Bu sabah il Pandemi kurulunu topladık. Aşılamada iki doz aşıda yaklaşık yüzde 70 seviyesindeyiz. Bu çok iyi de değil kötü değil. Bizim hedefimiz yüzde 75. Mavi kategorisindeki iller arasına girmek. Burada vatandaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti Devleti inanılmaz bir çeşitlilik sundu hem de devamlılık sağladı. Farklı aşıları biz kullanabilir bir ülke olduk.

ELAZIĞ’DA ŞU ANDA VAKA SAYISI 50-60 CİVARINDA

Elazığ bu hafta başına kadar vaka sayılarının en az olduğu iller arasıondaydı. Bizim vaka sayılarımız 50’nin altındaydı. Şu anda 50-60 civarında. Ama ön görü şu; önce büyükşehirler daha sonra Anadolu illeri. Maske ve mesafeye hiç olmadığı kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle Elazığlılardan isteğimiz budur.

ELAZIĞ VE HARPUT BİRBİRİNDEN AYRILMAZ BİR BÜTÜN

Elazığ’ın şehir merkezi için Harput çok önemli. Aslında Elazığ ve Harput birbirinden ayrılmaz bir bütün. Ben şehri öyle tanımlıyorum. Kökleri Harput’tan Elazığ’a uzanmış ama halen orada besleniyor. Elazığ bizim Türk İslam Kültür ve medeniyetinin ana membalarından bir tanesi. Anadolu’da böyle şehirler var. Taşıyıcı sütunlardan ana taşıyıcı sütunu olan illerden bir tanesi. Ciddi manada devamlılığını sağlamış bir yer. Evet fiziksel bir yer değiştirme var ama kültürel manada, manevi değerler manasında devam ettiriliyor. Büyük bir medeniyetin taşıyıcısı. Palu’da çok önemli bir tarihi alan orada da kale kazılarının başlaması için kültür Bakanlığına teklifimizi yapmış bulunuyoruz.

PALU’DA ÇOK ÖNEMLİ BİR TARİHİ ALAN ORADA DA KALE KAZILARININ BAŞLAYACAK

Palu’da çok önemli bir tarihi alan orada da kale kazılarının başlaması için kültür Bakanlığına teklifimizi yapmış bulunuyoruz. Yolla ilgili talepler var. O yolu da bitireceğiz. Palu’daki yukarıdaki yol. Ulu Cami’nin oradaki yol. Koruma kurulu belli standartlarda yol yapılmasını istiyor. Kovancılar olsun, Karakoçan olsun, Keban olsun. Maden’de eski hükümet konağımızı onarıyoruz. İçişleri Bakanımızın talimatı orayı hükümet konağı olarak kullanıyoruz. Keban’daki eski camiyi restore ediyoruz. Orayı ibadete açacağız. Ama en merkezinde Harput var.

Saklıkapı ve Kara Leylek kanyonları önemsediğim bir yer. Kanyonlarda yol problemi vardı Özel idareyi talimatlarındık. En kısa zamanda bende gideceğim oraya. Dünyada doğa turizmine eğilim var. Bu potansiyelimizi bizim değerlendirmemiz lazım. Bu bir bayrak yarışıdır. Hizmette devamlılık esastır.

Hazarbaba’da kışın kayak yapmıştım orada yazın doğa yürüyüşleri vardı. Kurak bir dönemden geçiyoruz. İnşallah beklediğimiz yağışlar yağar. Orada hem kayak merkezinde hem de macera kampında ufak tefek aksaklıklar var. Onlarla ilgili tespitlerimizi yaptık. Arkadaşlar çalışıyorlar onun üzerinde. Orada kışın kayak merkezinin daha canlanacağı daha sonrasında piknik, mesire alanlarının olacağı bir alan olacak. Elazığ’a benim fotoğraf çeken arkadaşlarım var özelikle Elazığ’a gelerek doğa yürüyüşleri yapıp fotoğraf çekiyorlar. Bunun için Elazığ’a geliyorlar.

BİZİM HAZAR ŞİİR AKŞAMLARINI KESİNLİKLE YAPMAMIZ LAZIM

Hazar şiir akşamlarında müthiş devamlılıklar var. İlkidir zaten ama en kurumsalı Hazar Şiir Akşamlarıdır. Başka yerlerdeki sürdürülemedi. Ama buranın bir sürdürülebilirliği var. Burada bizim kültürümüzden olmasından kaynaklanıyor. Başka emarelerde var. Bu sene biz valilik, belediye, Fırat Üniversitesi ve Ticaret Sanayi Odası olarak bir araya geldik Hazar Şiir Akşamlarını konuşmak için. Belediye başkanımız, rektör hocamız çok güzel anlattılar ben heyecanlandım. Bizim Hazar Şiir Akşamlarını kesinlikle yapmamız lazım. Bunu daha geniş kapsamlı, daha geniş çaplı ekinlikleri çeşitlendirerek sempozyumlar, panellerin içine katarak başka fuarları fuar merkezimiz bitiyor. Elazığ çok güzel bir fuar merkezine kavuşuyor. Biz bunların yapılması için bir ekip oluşturduk.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NİN ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ SEÇİLMESİ ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI

Fırat Üniversitesi gibi önemli bir değeri var Elazığ’ın. Vurgulamak isterim her alanda. Araştırma Üniversitesi seçilmesi çok büyük bir başarı. Bilim adamları çok büyük başarı elde ettiler. Hem ulusal hem Türkiye’de. Bizim üniversitemizden de istifade ederek kültür farkı oluşturuldu. Bir koro oluşturuldu.

6. BÖLGE TEŞVİKLERİ DEVAM EDİYOR

Biz düzenli olarak İnterTurkey fuarlarına ve diğer fuarlarına katılıyoruz. Özellikle tur şirketiyle yapıyoruz. Turizmin profesyonelleri var. Biz bunları çoğaltarak bunlar üzerinden bir ekonomi oluşturabiliriz. Biz alt yapı oluştururuz. Bundan sonrası turizm sektörünün işidir. Şimdi EMİT fuarına katılıyoruz. Alt yapıları oluşturup eksiklerimizi tamamlarsak ciddi gelişme olacağını düşünüyorum. Elazığ’ın her alanda gelişmesi lazım. Buna imkan da var. Sanayide 6. Bölge teşvikleri devam ediyor. Sanayi bakanımız, milletvekillerimize, gayret gösteren ticaret ve sanayi odalarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni yatırımcılarla bir araya geldiğimizde mutlu oluyoruz. Talep çok var. 2022 yılında sayın vekillerimiz bakanımızla bir araya gelerek 2022 yılında büyük bir ödenek yapılması için talepte bulundular.

BİZİM İÇİNDE OLDUĞUMUZ BÖLGELERDE CİDDİ BİR KURAKLIK VAR

Türkiye tarım alanında da üretmek mecburiyetinde, üretimi arttırmak meburiyetinde. Dolayısıyla boş alan bırakılmaması, toprakların kullanılması, verimli alan yapıp vatandaşın ihtiyacı olan gıdayı temin etmesi gerekiyor. Bununla ilgili teşvikler var. Tarım Bakanlığının teşvik sistemleri var. Kuraklık haritalarında özellikle bizim içinde olduğumuz bölgelerde ciddi bir kuraklık var. Kahverengi rengindeyiz. Türkiye’de çok ciddi bir kuraklık var. Ama Doğu Anadolu’da ciddi bir kuraklık var. Onun için suyu tasarruflu kullanmamız lazım.

İKİNCİ ORGANİZE SANAYİ ALT YAPISI VE TESFİYE İŞLEMLERİ BİR HAYLİ İLERLEDİ

Elazığ’a çok ciddi yatırımlar yapılmış. Bir büyük işletmeyi gezdim hayran kaldım. İlerleyen teknolojiyle yeşil sertifikalarıyla örnek bir tesis olmuş. Bunun devamı gelecek. Öyle görünüyor. Yatırımcılarla karşılaştığımızda bizde heyecanlanıyoruz ve onların yanında duruyoruz. Besi organize sanayi de etüt alt yapı çalışması bitti. İŞGEM’de yeni bir etabı devreye sokacağız.

İkinci organize sanayi alt yapısı ve tesfiye işlemleri bir hayli ilerledi. Ciddi bir imalat bekliyoruz. Bizim orayı iki yıl içerisinde bitirmemiz lazım. Elektriğiyle, suyuyla enerjisiyle alt yapısıyla sanayiciye sunmamız lazım. Ben yetişeceğini ön görüyorum. Çünkü sayın bakanımız da bu konuda desteğini esirgemiyor. Milletvekillerimizde takipçisi OSB’nin. Bir yol kat edeceğiz organize sanayi bölgesinde.

ELAZIĞ BENİM ÇOK SEVDİĞİM BİR YER

Elazığ’da birçok kişiyle 20 yıllık dostluğum, kardeşliğim geldi. Meslek hayatımın en güzel yılları burada geçti. Buradan çok iyi duygularla ayrılmıştık. Aynı iyi duygularla tekrar geldik. İnşallah yine iyi duygularla vatandaşlarımıza layık hizmetler yaparak ayrılmayı nasip etsin yüce Allah. Elazığ benim çok sevdiğim bir yer. Kendi memleketimize de, kültürümüze de, coğrafyamıza da yakın. Allah mahcup etmesin. Allah salih kararlar nasip etsin. Vatandaşlarımız hizmetin en iyisine layık. Onlar için ne yapabilirsek yeridir. El birliğiyle bütün paydaşlar için aynı samimi duyguları taşıyoruz. İş birliği, istişare ile çalışıyoruz. Çünkü gayemiz ortak. Vatandaşımızı memnun etmek.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2022, 00:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Bir umut  ....
Bir umut .... - 2 yıl Önce

Bir umudum ev sahibi olmaktı...
Bu gece o umudumun tükendiğini anladim sayın valimiz yapılan ev stoku ile hak sahiblerinin başa baş gittiğini söyledi yani fazla konut yok. Bu evlerde oturmak istemeyenlerde hiç bir güvece veremeden 200....300 milyar gibi hava parası istemeleri. İsin acı tarafıda bu olsa gerek.

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 2 yıl Önce

Uzun süredir Hazar gölünün kirlilikten kurtarılması için görüşme talep ettim. Bir türlü randevu vermedi.

?
? - 2 yıl Önce

Sayın valim gri liste adı altında devleti kandırıp yurt dışına gidenler ne oldu bu ara çok kaçak giden var valilik bu duruma sıkı bı uygulama getirmeli

Suat
Suat - 2 yıl Önce

Sayın vali , nedense suya sabuna dokunmadan süreci geçiştirmeye çalışıyor. Vali olduğu ilin şu ana dek dişe dokunur bir meselesine el attığını halen görmedik. Dileriz ileride yararlı olsun.

Kadir Coşkun
Kadir Coşkun - 2 yıl Önce

Sayın valim abdullah paşa kentsel dönüşüm ne olacak millet madur durumda evlerimizi yıktılar ne olacak

Elazizli
Elazizli - 2 yıl Önce

Allah devletimize zeval vermesin. 16000 konut teslim edilmiş. İhale bedelinin de yarısını devlet ödeyecek. 20 yıl faizsiz. Hala daha saçma sapan eleştiriler yapanlar var.

SIRADAKİ HABER

banner137