Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kayseri’nin merkez ilçesi Melikgazi Kaymakamlığı’ndan Elazığ Valiliği görevine atanan Erkaya Yırık sabah saatlerinde Elazığ’a gelerek görevine başladı.

Vali Erkaya Yırık'ı Elazığ Valilik binası önünde İl Protokolü karşıladı.

YIRIK: BUNDAN SONRA DA BU ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Vali Yırık yaptığı ilk açıklamada, “Elazığ 1085 yılından itibaren milletimizin egemenliğinde olan ilimiz olarak 24 Ocak 2020 tarihinde büyük bir deprem geçirdi. Tüm Elazığ’a Geçmiş olsun diyorum. Afet sonrasında devletimizin gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerek AFAD Başkanlığı ve TOKİ idaresi vasıtasıyla yıkılan evlerin yeniden inşası kırılan gönüllerin onarılması noktasında büyük çalışmalar olduğunu biliyorum bundan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Çevre ve Şehircilik önceki dönem bakanı Mehmet Özhaseki ile TOKİ başkanı bugün şantiye sahalarında incelemelerde bulunacaklar” diye kaydetti.

YIRIK: TURİZMİN ÖNEMLİ YERLERİNDEN BİRİ OLACAKTIR

Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarına da değinen Vali Yırık, ''Merkez ilçe ile birlikte 11 ilçeye sahip, 20 belediye 551 köyden oluşan Elazığ tarihi ve kültürel dokusuyla birlikte Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarıyla birlikte Turizmin önemli yerlerinden biri olacaktır” dedi.

YIRIK: VATANDAŞIMIZIN MUTLULUĞUNA ORTAK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Depremin enkaz çalışmaları ve diğer deprem çalışmaları hakkında sorulan soruları yanıtlayan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Devletimizin Yoğun bir şekilde yapmış olduğu bu yatırımları devam ettireceğiz ve İnsanlarımızın birebir gönüllerine dokunarak vatandaşımızın mutluluğuna ortak olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.