Elazığ Valisi Erkaya Yırık, hafta sonunu Sivrice ilçesine ayırdı. İlçede Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ile de bir araya gelen Vali Yırık, incelemelerinin ardından Kanal Fırat Televizyonu ve elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

“BUNLARI YAPABİLMEK İÇİNDE BİRAZ HIZ GEREKİYOR”

Göreve oldukça hızlı başlayan Vali Erkaya Yırık yaptığı açıklamada, “Elazığ’ımızın yakın dönemde yaşadığı bir afet var. 24 Ocak’ta bir deprem yaşadı. Depremden mütevellit birtakım sıkıntılar gelişti. Ama devletimizin yakın ilgisi nedeniyle bu sıkıntıları hızla aşıyoruz. Dolayısıyla bunları yapabilmek içinde biraz hız gerekiyor. O bakımdan eminiz ve ümit varız” ifadelerini kullandı.

“MUTLAKA GÜZEL YATIRIMLARI BÜNYESİNDE TAŞIMASI GEREKİYOR”

Elazığ’ın doğunun incisi olduğunu ifade eden Yırık, “Elazığ doğunun incisi derken yanında bulunmuş olduğumuz Hazar Gölü’de bunlardan birisi. Özellikle Diyarbakır, Malatya, Bingöl bu çevredeki vatandaşlarımızın dinlence amacıyla gelmiş olduğu zaman geçirdiği, keyif aldığı bir mekan burası. Hazar Gölü denizden 1250 metre yüksekliği ile 22 km uzunluğu ile ve 81 km karelik alanıyla gerçekten güzel ve güzide bir mekan. Böylesi alanların Türkiye’de çok fazla bir sayısı yok. Dolayısıyla Elazığ’ımızın ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hafta sonları dinlenme amacıyla geleceği bir yer olarak mutlaka güzel yatırımları bünyesinde taşıması gerekiyor” dedi.

“İMKANLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILAYAMADIĞI GÖRÜLMÜŞ”

Sivrice ilçesinde imkanların ihtiyaçları karşılayamadığını söyleyen Vali Yırık, “Vaktiyle bir şeyler yapılmış ama artık geçen zaman içerisinde bu imkanların ihtiyaçları karşılayamadığı görülmüş. Bizden önceki arkadaşların yapmış olduğu çalışmaları inşallah artırılarak devam ettirilmesi ve vatandaşlarımızın hizmetlerine sunma amacındayız” ifadelerini kullandı.

“HİZMETLER TEK BAŞINA YAPILACAK İŞLER DEĞİLDİR”

Konuşmasında birlikte yönetime de vurgu yapan Vali Erkaya Yırık, “Ben Kanal Fırat ailesine de teşekkür ediyorum. Bugün burada olduğumu görünce, siz de hemen bilgi almışsınız maşallah. Bizi burada yakaladınız. Sizin sayenizde de inşallah insanlarımıza Hazar Gölü ile alakalı, bir kısmı Maden ilçemize bir kısmı da Sivrice ilçemize yaslanmış olan bu gölün bir kazancı olması için de hep beraber çabalayacağız. Hizmetler tek başına yapılacak işler değildir. Herkesin eşgüdüm içerisinde senkronize bir şekilde dayanışarak, işin ucundan tutarak yapılacak hizmetlerdir. Eğer öyle olursa herkes keyif alır. Dolayısıyla herkes bilgi birikimini katmış olur ve zaman zaman söylemiş olduğumuz yönetişim kavramına da uygun olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BİZ DE BUNDAN KEYİF ALIRIZ”

Vali Erkaya Yırık konuşmasının sonunda, “Tabi görevimin üçüncü haftasında bunları belirlemiş bunları gözlemlemiş bir idareci olarak da inşallah bu süre sonunda eksiklilerin giderilmesinde büyük katkısı olmuş bir idareci olarak kalırsak biz de bundan keyif alırız” dedi.

FHGC Başkanı Semih Erdem de ilçenin konaklama ihtiyacına dikkat çekti.