Geçtiğimiz günlerde bilim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ’da vaka sayılarında artış olduğunu söylemişti.

Elazığ ile birlikte 12 ili daha işaret eden Bakan Koca, “Yaklaşık 10-12 ilin vaka sayısında artış olduğunu görüyoruz. Bunlardan bazılarının Elazığ, Adıyaman, Malatya olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün İl Özel İdaresi’nde gerçekleşen il koordinasyon toplantısında Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ’daki Koronavirüs vakaları ile ilgili bilgi verirken Bakan Koca’nın sözlerini de hatırlattı. Vali Erkaya Yırık Elazığlı vatandaşlardan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymasını isterken Elâzığ’da ki vaka sayılarının yüksek olduğuna değindi.

YIRIK: ELAZIĞ’DA VAKA SAYILARI DÜŞÜK DEĞİL, YÜKSEK

Elazığ’daki vaka sayısı ile ilgili bilgi veren Vali Yırık, “Bugün bakanlığımızın sürekli yaptığı çalışma kapsamında merkezde vatandaşlarımıza “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla mesafe, maske ve hijyen kurallarını tekrar hatırlattık. Buradan tüm vatandaşlarımıza, Elazığlı hemşehrilerimize, gakgolarımıza tekrardan diyoruz ki Elazığ’da vaka sayıları düşük değil, yüksek. Bunu sayın Sağlık Bakanımızda konuşmasında ifade etti” dedi.

YIRIK: TEMİZLİK KURALLARINA ÜST DÜZEYDE UYULMASINI İSTİRHAM EDİYORUZ

Elazığlı vatandaşlardan ricada bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Bu yüksekliği bertaraf edebilmek, vaka sayılarını düşürebilmek için tüm dünyayı etkileyen, tüm ülkeyi etkileyen, komple sıkıntıya yol açan böylesine bir salgın hastalığını hep birlikte el ele vererek herkes bir ucundan tutarak belirlenmiş olan kurallara, devletimizin, bakanlıklarımızın kurallarına rivayet ederek kurtulabiliriz. Sakınabiliriz. Bunun için tüm vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve temizlik kurallarına üst düzeyde uyulmasını istirham ediyoruz” diye kaydetti.